S-a descoperit de ce apare autismul

Doi profesori ai unor universitati prestigioase din Statele Unite au descoperit de ce apare autismul si au demonstrat care este principala cauza de apartie a autismului.

Huh Jun-ryeol si Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT, au descoperit ca prezenta unei bacterii anume, in sistemul digestiv al gravidei poate duce la nasterea unui copil cu autism.

In plus, cercetatorii au descoperit si care este zona exacta a creierului ce este direct delgata de comportamentul autistic. Toate acestea joaca un rol extrem de important in gasirea unui tratament pentru autism.

 

Cei doi cercetatori care au descoperit de ce apare autismul, au efectuat pana in prezent doar teste pe soareci. In studiul publicat de cei doi, este explicat procesul detaliat prin care, unui soarece gestant caruia i se injecteaza o anumita bacterie, va fata un pui cu comportament autistic si explica faptul ca acea bacterie din tractul digestiv la femelei poate sa dezvolte celule care influenteaza in mod direct creierul copilului

In cadrul testelor, cand bacteria a fost distrusa prin administrarea de antibiotice specifice, soarele a fatat un pui sanatos, fara comportament autistic.

Sursa: Digi24; KoreaDaily; MIT News
Foto: Shutterstock.com; Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate