De ce e important sa le cerem scuze copiilor

Viata de parinte, desi extrem de frumoasa si plina de satisfactii, nu este usoara, asa ca se intampla ca parintii sa faca gresli fata de copii, sa aiba o iesire necontrolata, un acces de furie sau pur si simplu sa faca greseli.

Iata de ce este foarte important sa ne recunoastem greselile si sa le cerem scuze copiilor atunci cand gresim.

Ii invata pe copii cum sa isi ceara scuze

Cand copiii nostri spun sau fac ceva gresit, imediat le atragem atentia ca trebuie sa isi ceara scuze insa trebuie sa tinem minte ca cei mici nu invata doar din ceea ce le spunem dar si din ceea ce vad la noi.

Astfel ca atunci cand gresesti fata de copilul tau trebuie sa iti ceri scuze pentru ca asa ii transmiti ca il respecti si ca oricine greseste.

Le arata ca ii respecti

Copiii nu sunt doar copii, sunt si oameni. Daca gresim fata de un adult, il respectam suficient incat sa ne cerem scuze, si acelasi lucruru trebuie sa il facem si fata de copiii nostri.

Ne ajuta sa ramanem umili si sa continuam sa invatam

Ar trebui sa fim incatati ca suntem intr-un proces continuu de invatare, ca avem defecte si ca invatam ceva in fiecare zi si de multe ori, aceste lectii vin prin prisma vietii de parinte. Ar trebui sa fim incantati sa le cerem scuze copiilor pentru greselile pe care le comitem si sa privim asta ca o noua lectie invatata.

Le arata copiilor ca parintii nu au intotdeauna dreptate

Ca si ei, si noi parintii suntem oameni, gresim si nu vom face sau spune intotdeauna ce trebuie. Una din lectiile pe care ar trebui sa le-o dam copiilor nostri este parintii nu sunt perfecti. Ar trebui sa stie ca parintii pe care ii iubesc sunt capabili sa faca gresli insa pot sa le si indrepte.

Cu siguranta fiecare dintre noi va mai face gresli ca oameni si ca parinti insa important este sa ne tinem minte ca indiferent fata de cine gresim, trebuie sa ne cerem scuze.

Sursa: scarymommy.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau