De ce e important să vizitezi librăriile împreună cu copiii?

Copiii învață și dobândesc anumite comportamente sănătoase prin puterea exemplului, astfel că și cititul poate deveni unul dintre acele obiceiuri pe care micuțul tău le poate adopta, dacă și tu, ca părinte, îți petreci timpul citind și mergi cât de des posibil prin librării. 

Ca să îi obișnuiești pe cei mici cu lectura, este important să le citești cărțile potrivite încă de la o vârstă fragedă. De asemenea, încearcă să păstrezi obiceiul de a-i citi celui mic până în momentul în care acesta se va putea descurca să citească singur. Pe măsură ce înaintează în vârstă este recomandat ca cei mici să aibă propria lor bibliotecă și să fie implicați în alegerea următoarelor cărți pe care să i le citești. 

De ce este important să vizitezi librăriile împreună cu copiii?

  1. Își pot alege singuri cărțile

Procesul de a dobândi autonomie de către cei mici în activitățile potrivite vârstei lor începe cu posibilitatea de a face alegeri. Așadar, atunci când ești în căutarea unor cărți pentru copii împreună cu cei mici, o vizită în cea mai nouă librărie pentru prichindei, Citilă, vă va ajuta să alegeți următoarele lecturi în compania cărora să petreceți timp de calitate. Librarii au pregătit pentru micuții cititori un loc primitor, măsuțe și scaune colorate precum și o mulțime de titluri cu personaje îndrăgite, ilustrații atrăgătoare, din care cei mici să aleagă următoarele lecturi. Este important să le permiți să își aleagă singuri cărțile pe care să le citiți împreună, pentru că în acest fel vor fi mai determinați să descopere povestea din cuprinsul filelor.

  1. Primești recomandări personalizate din partea librarilor

Atunci când nu știi ce cărți sunt potrivite unei anumite vârste ori ai nevoie de recomandări pentru a face un cadou persoanelor speciale din viața ta, librarii îți pot oferi suport pentru ca tu să achiziționezi cărțile potrivite. Fie că dorești povești pentru copii pe care să i le citești celui mic seara, la culcare, ori cauți cărți cu activități, cărți de colorat sau cărți de joc educative, la librăria pentru copii Citilă din centrul capitalei vei găsi inspirație, ca tu să petreci momente relaxante alături de micuțul tău. 

  1. Descoperi noi titluri pentru biblioteca personală

Pe lângă titlurile pentru micuții tăi, este important să te ocupi și de lectura cărților din domeniile care-ți sunt pe plac, precum cele de dezvoltare personală, parenting, hobby sau ghiduri practice, pentru că acestea te vor ajuta să descoperi secrete care îți vor face viața mai ușoară. 

De ce este importantă lectura în viața copiilor?

  1. Încurajează conexiunea emoțională cu cel mic

Dacă îi citești celui mic încă de la o vârstă fragedă, folosindu-te de intonație și de cărți senzoriale, ai posibilitatea să te conectezi într-un mod profund cu bebelușul tău și să-l obișnuiești cu lectura. Faptul că-ți va auzi vocea atunci când îi citești, îl va ajuta pe cel mic să se relaxeze și să recunoască mai rapid anumite sunete, cuvinte, dar și să își dezvolte emoțiile. 

  1. Contribuie la dezvoltarea micuților într-un mod armonios

La Citilă vei găsi o multitudine de cărți, în funcție de vârste și interese, ca să poți alege lecturile potrivite pentru copii, întrucât prin citit ei se vor dezvolta într-un mod armonios, intelectual și emoțional. În cazul bebelușilor este recomandat să alegi cărți în mono-culori, iar pe măsură ce aceștia vor crește să optezi pentru cărți cu jucării, cărți cu sunete sau cu puzzle. Atunci când alegi cărți potrivite vârstei copilului, acesta va fi mai curios să se aventureze în lumea magică a cititului. 

  1. Rezultate academice mai bune

Numeroase studii realizate de către oamenii de știință au demonstrat că acei copii care au intrat în contact cu cărțile ori cărora li s-au citit povești potrivite vârstei lor, au avut un parcurs academic școlar mai bun, iar rezultatele înregistrate de aceștia au fost peste medie. Chiar dacă micuțul tău nu este la vârsta școlară, este important să îi citești și să faceți împreună cât mai multe activități educative.

Explorează lumea minunată a cărților împreună cu micuții tăi și parcurgeți împreună aventuri de neuitat în fiecare zi, pentru a le asigura acestora o dezvoltare armonioasă și un parcurs academic mai bun. Deveniți mesagerii dezvoltării armonioase cu ajutorul cărților pentru copii disponibile acum pe Citila.ro și în magazinul fizic. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton