De ce este recomandat POLENUL crud și cum îl poți consuma?

Polenul crud este folosit încă din vechi timpuri, de pe vremea civilizațiilor antice, când au fost descoperite beneficiile acestuia. Recomandat de homeopați și specialiști în medicină alternativă, polenul crud este considerat medicament natural, cu un uriaș potențial. 

Dacă te întrebi de ce ar trebui să consumi și tu polen crud, rândurile următoare ar putea să îți stârnească interesul și să te ajute să înțelegi mai bine de ce este important acest aliment pentru organism.

De ce este polenul crud considerat un superaliment

Polenul crud și caracteristicile sale

Polenul crud este polenul recoltat din floare pe picioarele micilor albine, iar pentru a căpăta forma cunoscută de bobițe, este amestecat cu enzime și saliva albinelor. Însă apicultorii sunt cei care colectează acest polen, odată căzut de pe picioarele albinelor, în săculeți speciali. 

Dacă nu știai, polenul crud are peste 250 de substanțe active și este recomandat ca aliment suplimentar în prevenirea cancerului. De altfel, tot polenul este cel care poate reduce nivelul de stres, dacă este consumat în mod frecvent. Să știi că poți găsi polen crud de cumpărat pe Apiland.ro, plus indicații despre cum poate fi consumat.

Ce conține polenul crud?

Specialiștii din Germania au declarat polenul crud ca fiind medicament. Printre nutrienții din compoziția sa se numără vitaminele din complexul B, de asemenea cele precum C, D și E. Până și calciul se regăsește ca substanță activă în polenul crud, alături de magneziu, potasiu, zinc, seleniu, fosfor și fier. 

Oamenii de știință au descoperit de-a lungul vremii că polenul crud conține și acizii grași Omega-3 și Omega-6, cunoscuți pentru beneficiile aduse organismului, în special pentru buna funcționare a aparatului cardio-respirator. Se spune, și chiar sunt lucrări de specialitate, care subliniază faptul că polenul crud îmbunătățește calitatea vieții.

Câteva dintre beneficiile consumului de polen crud

Consumat în cantități optime, polenul crud poate ajuta la:

  • Îmbunătățirea sistemului imunitar: polenul crud este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.
  • Energie și vitalitate: consumul de polen crud poate crește nivelul de energie și poate îmbunătăți rezistența fizică datorită conținutului său ridicat de carbohidrați, proteine și vitamine B.
  • Sănătatea pielii: polenul crud conține antioxidanți și vitamine care pot contribui la îmbunătățirea sănătății pielii, ajutând la reducerea inflamațiilor și la prevenirea îmbătrânirii premature.
  • Sprijin pentru pierderea în greutate: consumul de polen crud poate ajuta la controlul greutății prin reducerea apetitului și creșterea metabolismului datorită conținutului său nutritiv bogat.
  • Proprietăți antiinflamatorii: polenul crud conține substanțe care pot reduce inflamația și pot ajuta la ameliorarea durerilor și disconfortului asociate cu diverse afecțiuni inflamatorii.

Așadar, acum că știi câte ceva despre beneficiile polenului crud pentru sănătate, nu ar strica să îl pui pe listă dacă vrei să faci o cură de imunizare. Poți consuma polen crud pentru a te simți bine din punct de vedere fizic, însă este recomandat să discuți cu un medic de specialitate înainte de toate.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton