De ce iubim figurinele? Pentru că ecuația de mai jos este adevarată!

FIGURINE+COPIL = EXPLOZIE INSTANTANEE DE IMAGINATIE

Iată câteva motive importante pentru care un copil ar trebui să se joace cu figurinele:

În primul rând, figurinele oferă o alternativă excelentă la timpul petrecut pe ecrane și promovează jocul imaginativ care dezvoltă abilitățile creative. Indiferent dacă setul de joacă și figurile provin dintr-un univers fictiv sau sunt versiuni în miniatură ale lumii noastre, copiii își vor combina cunoștințele din lumea reală cu imaginația pentru a crea povești, scenarii și aventuri cu aceste jucării.

Figurinele sunt cu siguranță aticole de top atunci când vine vorba de încurajarea jocului creativ. Copiilor le place să viseze povești fantastice pentru figurile lor – orice, de la a-și duce iepurasul de jucărie într-o calatorie imaginară printr-o pădure imaginară până la îngrijirea calutilor sau altor animale de ferma fermă.

Deoarece inteligența emoțională este o abilitate esențială, un copil care poate constientiza propriile emoții, care manifesta grija pentru ceilalți și le recunoaste stările emoționale va fi cu siguranta o persoană iubitoare și empatica pe măsură ce crește. Acesta este totodata un pas important pentru integrarea in colectivitate – la gradinita si la școală, iar mai tarziu la serviciu și in relațiile personale. Copiii „exersează' situații emoționale cu figurinele. Poate că iepurasul cu care se decide sa plece singur prin padure este un fel de testare a propriei independențe. Sau poate că iepurașul are câțiva frați cu care trebuie să colaboreze pentru a descoperi cum se pot juca mai bine impreuna. Jocul cu familiile de figurine încurajează la randul ei colaborarea in familie. Conversatiile copilului cu figurine de joacă vă poat oferi indicii importante despre ceea ce simte și despre modul în care interpreteaza felul în care îi vorbiți. Acesta este unul dintre motivele pentru care terapeuțiilor le place să folosească figurinele – ei asculta modul în care un copil „vorbește pentru' o figură parentală, lucru care ofera o mulțime de indicii despre modul în care copilul vede relația cu părinții.

Dezvoltarea limbajului – fi atent și urmărește-ți copilul jucându-se cu figurile și vei auzi tot felul de lucruri pe care habar nu aveai că le știe. Dintr-o dată, copilul tău poate vorbi cu cele mai încurajatoare cuvinte atunci când vorbește ca si părinte sau profesor în povestea pe care a creat-o. Va folosi fraze pe care le-a auzit în altă parte, dar pe care nu ar avea niciodată șansa să le folosească în conversația zilnică. Copiii folosesc jocul imaginativ pentru a testa lucruri pe care le-au auzit și pe care doresc să le experimenteze. Este uimitor cum pot crea diverse situații pentru figurile lor și cum explica motivele pentru care se întâmplă anumite lucruri. Gândirea logica si firul poveștii sunt un precursor excelent al cititului.

Pe măsură ce copiii se joacă cu o figurină sau cu un set de joacă, întrebați ce fac și cum pot gândi sau simți diferitele figurine. Fără a regiza povestea, arătați interes și permiteți copiilor să vă spună ce se întâmplă în scenariul lor imaginar. Acest lucru le permite să exerseze comunicarea și vocabularul. Joacă-te alături de copil – dacă un copil se joacă adesea singur cu seturile de joacă, profită de ocazie pentru a-ti antrena propria imaginație și pentru a i te alătura.

Un lucru important din punct de vedere financiar este durata de utilizare in timp extinsa a figurinelor comparativ cu alte jucarii – nu există multe jucării care să atragă atat copiii mici, cat si preșcolari și copiii de vârstă școlară cu acelasi interes. Asta înseamnă că poți cumpăra figurine pentru copilul tău mic și îi poți vedea cum se joacă cu ele în moduri din ce în ce mai elaborate în anii următori. Figurinele sunt jucarii practice si pentru economia de spatiu atunci cand calatoresti – ocupa putin loc si copiii se pot juca oriunde cu ele.

Bonus – decor pentru camera – figurinele atrag persoane cu o mare varietate de vârste – chiar și adulții sunt colectionari pasionati si le place sa-si etaleze colectiile de figurine si, uneori, sa se joace cu ele . O girafa sau un elefant isi vor gasi intotdeauna locul pe un raft de carti; o caprioara, un iepuras sau un ren pot completa un decor de Craciun din elemente naturale iar cativa puisori sau un iepuras pot fi decor pentru masa de Pasti.

Te așteptăm pe https://www.ookee.ro/389_collecta unde gasesti o mare varietate de figurine CollectA!

CollectA este unul dintre cei mai mari producători din lume de replici de animale de jucărie. Produsele sunt de cea mai înaltă calitate in ceea ce priveste forma si coloristica. Figurinele sunt folosite în jocuri de rol în scop educațional, pentru dezvoltarea imaginatiei si abilitatilor de comunicare, dar si pentru conștientizarea speciilor pe cale de dispariție si a necesitatii protecției mediului. Acasa sau la gradinita copiii vor fi mereu incantati sa se joace cu figurine.

Designul figurinelor CollectA este realizat cu ajutorul consultanților spacializati in biologie, zoologie, paleontologie – colectia de dinozauri oferita este cea mai extinsa – iar rasele de cai sunt realizate in cooperare cu un cunoscut expert ecvestru din SUA.

În prezent linia ofera peste 600 de figurine diferite care acoperă o plaja larga de animale din următoarele colecții:

– Dinozaurii și viața preistorică

– Animale sălbatice

– Viata la ferma

– Viața cailor

– Păduri

– Viata marina

– Pisici și câini

– Insecte

Misiunea ColectA este să construiasca „o lume naturală în miniatură' pentru colecționari.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton