De ce ne îngrășăm după căsătorie? – 5 motive

Replica „cine mă iubește, mă iubește și așa', pe care o rostesc femeile căsătorite care au început să aibă câte un colăcel pe ici, pe colo, este un clișeu și nu face decât să șantajeze parte­nerul – „mă accepți când am devenit cât o balenă sau înseamnă că nu mă mai iubești… Nu-ți mai găsi scuze pentru kilogramele în plus!

 

 

De fapt, nu căsătoria este de vină că ne îngrășăm, asta se întâmplă și după ce intrăm într-un cuplu. Ce se întâmplă?  Psihologii spun că ritmul mai liniștit, „siguranta privind dra­gostea partenerului (nu mai este nevoie să lupt pentru a-l cuceri, a-i câștiga atenția și afecțiunea, nu mai pierd nopțile gîndindu-mă oare ce face el acum, cu cine o fi?) și me­sele de tip răsfăț culinar in doi  sunt factori care duc la acumularea de kilograme.

De unde apar kilogrameme în plus

1. Gătești mai des

La început de relație sau de căsnicie, vrei să te dovedești (sau chiar ești) o femeie de casă și gătești zilnic – cât mai multe preparate, care mai de care mai elaborate, care se cer gustate și nu merită să fie aruncate, că doar ai muncit pentru ele, nu? Dacă iubi nu le mănâncă, le papi tu, ca să nu se risipească – lucru pe care nu-l făceai înainte, la mama acasă. Sau, dacă stăteai singură, te mulțumeai și cu un covrig de la chioșcul de lîngă birou.

 

2. Stați ca doi porumbei

După ce ne căsătorim, vrem să stăm mult împreună. Când nu suntem în pat, stăm în fața televizorului, cu un suc, o bere, un vinișor, cu castron cu chipsuri sau cu floricele, sandvisuri, prajiturele sau alte delicii. Nu ne mai plimbăm cu orele prin parc sau prin oraș, cum o făceam – ce rost are – avem o casă împreună, stăm acasă și nu mai cheltuim bani cu ieșirile, nu?

 

3. Îți schimbi obiceiurile

De ce ne îngrășăm după căsătorie? Și pentru că ne schimbăm obiceiurile alimentare după cele ale partenerului. Și de obicei, asta nu înseamnă că mâncăm mai sănătos, ci dimpotrivă. Rareori ne vine să mâncâm salate, când gătim pentru el fasole cu ciolan afumat. Iar ei se îngrașă pentru că se simt obligați să guste din toate deliciile culinare pe care le-a pregătit iubita/soția.

 

4. Îți faci provizii

Dacă au apărut copiii, apare și un fenomen foarte interesant: prin buzunarele, gențile, mașinile noastre apar rezerve de biscuiței, ciocolățele, covrigei – pentru copii, în caz că li se face foame. Familiștii care au copii nu numai că au mâncare pe unde nici cu gândul nu gândești (pentru eventualitatea că ar vrea copilul, desigur…), dar se asi­gură că este și proaspătă. De aceea, consumă ei, nu copilul, cu regularitate,  stocul și îl împrosptează mereu. Iar peste câteva luni se întreabă cu uimire: cum oare m-am îngrășat, că nu mănânc mai nimic toată ziua? Stresul ăsta e de vină…Dacă este și cazul tău, citește aici 10 sfaturi pentru a reuși într-o dietă

 

5. Crezi că nu te mai alege nimeni
„Acum, că m-am casatorit, nu mai trebuie să fiu așa de atentă la cum arăt. Dacă o fac, ar putea însemna că mă interesează să fiu în continuare pe piață'. Cam așa gândim. Sau: „Nu mă mai alege nimeni, iar soțul meu mă place așa cum sunt' – spune ea, chiar atunci când soțului încep să-i alunece ochii după câte o căprioară în timp ce merge cu soția care începe să semene cu o …văcuță din ce în ce mai tare.

Sigur că în teorie, „silueta nu ar trebui să fie un factor esențial în bunul mers al casniciei, dar uneori poate fi un motiv de răcire a  relatiei, pentru că unul sau ambii par­teneri au devenit dezagreabili ca înfățișare și evită să își expună corpul în fața celuilalt. Drept care, momentele de intimitare se răresc,  până la a dispărea cu totul…


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport