De ce are nevoie bebelușul tău

Dragostea și atenția ta sunt cele mai importante lucruri de care are nevoie bebelușul tău în primele luni de viață – spun specialiștii. Afecțiunea pe care o simte cel mic are un imparct direct și măsurabil asupra dezvoltarii fizice, mentale și emotionale a copilului. Uite de ce alte lucruri mai are nevoie bebeluțul tău, pentru a se dezvolta armonios.

 

Înfășat

Măcar pe durata nopții. Nu degeaba bunicile noastre înfășau copiii. Bebelușii se simt în siguranță atunci când sunt înfășați, pentru că se simt ca in perioada in care creșteau în burtica ta. În plus, înfășatul îl ajută pe bebe să-și regleze mai bine temperatura corpului și previne trezirile peste noapte din cauza reflexelor involuntare de tresărire (reflexul Moro).

Purtat

Bebelușii au nevoie de mișcare – ei au sistemul vestibular la nivelul urechii interne foarte dezvoltat și miscarea îi ajută să se liniștească. De aceea, ai observat poate, bebelușul tău adoarme întotdeauna când este în mașină. Mamele care își poartă bebelușii chiar și în timp ce fac treabă prin casă, spun că aceștia sunt mai liniștiți și nu au probleme cu somnul. Atenție însă la poziționarea celui mic în sling/manducă/portbebe – pentru a evita deformarea coloanei si probleme de postura.

Stat pe burtică

Indiscutabil, cea mai bună poziție pentru somnul bebelușului este pe spate, dar statul pe burtică în timpul zilei este de mare ajutor pentru dezvoltarea bebelulușului și îl ajută pe cel mic să-și îmbunătățească abilitățile motorii.

Vorbit

Nu te gândi că nu înțelege ce-i spui – vorbește-i oricum, orice, cât mai mult și despre cât mai multe. Studiile arată că acei copiii cărora părinții le-au vorbit în prima copilărie au un IQ semnificativ mai mare și un vocabular mai bogat decât cei care nu au fost stimulați verbal suficient. Așa că vorbește-iJ – și când îi schimbi scutecul, și când mănâncă sau îi faci baie sau vă pregătiți de nai.

Părinți veseli și sănătoși

Tendinta mamelor este ca o dată cu venirea pe lume a bebelușilor, să se pună pe ultimul loc, fiind gata să răspundă la prima chemare nevoilor celui mic. Una dintre cele mai mari dovezi de dragoste față de bebelușul tău este să ai grijă de tine, în primul rând, pentru a putea avea grijă și de el. Studiile bebelușii mamelor care suferă de depresie sunt, la rândul lor deprimați și anxioși, ceea ce perturbă dezvoltarea și creșterea.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul