De ce NU are nevoie bebe!

Înainte de nașterea bebelușului, părinții în devenire dau iama la cumpărături: de la pătuț, cărucior și sterilizator (necesare, de altfel) lista se extinde la tot felul de alte lucruri nu numai inutile în primele luni, ci și periculoase pentru bebeluș. Iată de ce nu are nevoie bebe în primele luni.

 

 

1 Jucării de plastic sau pluș Jucăriile din pluș nu sunt numai inutile în primele luni, ci și periculoase. Chiar dacă nu sunt puse  în pătuț (și devin fator de risc în declanșarea sindromului de moarte subită), ele nu sunt foarte prietenoase pentru bebe. Acumulează praf și acarieni, care pot declanșa afecțiuni respiratorii celui mic. În plus, în primele luni de viață bebelușul nu are nevoie de jucării, el nu știe să se joace. Cel mai mult contează să-ți audă vocea, să te știe lângă el. Ulterior va fi atras de jucăriile viu colorate sau cele care produc sunete ori lumini.

2 Pături foarte groase și moi – Sunt factor de risc pentru declanșarea shutterstock_150122876sindromului de moarte subită și în plus supraîncălzesc.

3 Încălțăminte – În primele luni, copilul nu are nevoie de încălțăminte cum ar fi pantofi sau ghete. Șosetele și botoșeii sunt suficienți pentru a-l apăra de frig sau murdărie. În plus, o încălțăminte rigidă poate împiedica dezvoltarea optimă a piciorușelor. Va avea nevoie de pantofi abia după ce va învăța să meargă.

4 Premergător ­– Mulți pediatri nu mai recomandă premergătoarele pentru bebeluși, întrucât ulterior învață mai greu să meargă corect. Mai devreme sau mai târziu, ajutați sau nu, toți vor învăța să meargă în picioare – vezi cum să-i stimulezi capacitățile motorii.

5 Detergenți pentru bebeluși – Detergentul pe care îl utilizezi în mod regulat poate fi folosit la fel de bine și pentru spălarea hăinuțelor celui mic, mai ales dacă acestea sunt bine clătite apoi. Important este să fie non-toxic, hipoalergenic. Nu ai nevoie nici de clor sau balsam de rufe.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul