De ce să îi dai lapte în fiecare zi

Conține în proporții echilibrate aproape toți nutrienții esențiali organismului, contribuie la prevenția rahitismului și asigură buna dezvoltare a sistemului osos și muscular. Iată de ce este bine să-i dai juniorului tău lapte în fiecare zi:

Laptele este un aliment esențial în copilărie și adolescență, oferindu-i copilului nutrienții esențiali de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă: proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale (în special, calciu, fosfor, magneziu și zinc) și vitamine printre care se regasește și vitamina D.

Cât lapte trebuie să bea zilnic copilul

  • Nutriționiștii recomandă ca preșcolarii și școlarii să consume două-trei porții de lapte și produse lactate pe zi (o porție echivalează cu o cană de lapte), care asigură necesarul zilnic de calciu, fosfor și proteine.
  • Este recomandat laptele ambalat, în special cel UHT/ pasteurizat la temperatură înaltă, controlat sanitar-veterinar și care, în urma procesului de ambalare, devine steril, eventualii microbi periculoși pentru copilul tău fiind distruși, păstrând însă vitaminele și nutrienții.
  • Prin conținutul lui bogat de calciu – 125 mg/100 ml, laptele acoperă necesarul de calciu pentru copii, care diferă în funcție de vârstă:
    • 1-3 ani – 500 mg/zi
    • 4-8 ani – 800 mg
    • 8 ani+ – 1300mg

650 de ml de lapte pe zi asigură doza zilnică de calciu și magneziu și acoperă aproape 75% din doza zilnică de fosfor necesare unui junior între 1-3 ani. Ce trebuie să știi este că datorită proporțiilor echilibrate între calciu, fosfor și vitamina D, calciul din laptele de vacă este absorbit de organism în proporție de aproximativ 40%!

beneficiile-laptelui-link-albastru2

Cei mai mulți dintre copii adoră laptele. Dar dacă juniorul tău nu bea mai mult de o cană de lapte pe zi, poți să-i oferi lapte și în alte forme – sigur nu va rezista unui milkshake cu cacao sau fructe sau unei porții de griș sau orez cu lapte.

Acest articol face parte din campania educațională Laptele, aliatul creșterii echilibrate a copiilor preșcolari și școlari', inițiată de Tetra Pak, prin care Logo Tetra Pak micsunt încurajate obiceiurile alimentare care contribuie la creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. In plus, elevii din clasele 0-VIII pot să se bucure de jocul educativ online Tinutul laptelui'. Mai multe detalii pe www.laptescolar.ro

 

Foto Shutterstock, PR


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau