De ce sa nu folosesti niciodata scaunul auto in afara masinii

In urma mortii tragice a propriului sau bebelus, o mama si-a facut o misiune proprie din a alerta si alti parinti legat de pericolele folosirii gresite a scaunului auto pentru bebe.

Multi parinti poate stiu deja asta, insa exista si oameni carora Lisa Smith le spune o noutate, atunci cand ii avertizeaza legat de lasatul bebelusului in scaunul auto in afara masinii.

In 2015, in urma cu 3 ani, Mia, fetita de 17 luni a Lisei a avut parte de un sfarsit tragic, dupa ce bona fetitei a lasat bebelusul sa doarma in scaunul auto, in casa.

„Am primit un telefon cand eram la munca. A fost cel mai cumplit apel pe care l-am primit vreodata. Am lasat totul si am fugit, dar Mia nu s-a mai trezit niciodata.” a explicat mama fetitei pentru presa straina.

Cauza mortii Miei a fost asfixiere cauzata de pozitia in care dormea. Mai exact, pozitia restrictiva a corpului in scaunul auto a facut ca fetita sa ramana imobilizata in centuri si nu mai poata respira.

Desi exista numeroase avertizari concepute de producatorii scaunelor auto, cu privire la pericole, multi parinti si ingrijitori nu tin cont de acestea.

In urma unui studiu desfasurat in 2015, s-a descoperit ca 31 de copii au murit intr-o perioada de 4 ani, dupa ce au fost laati sa doarma in scaunele auto.

De ce scaunele auto devin periculoase in afara masinii

Pe scurt, scaunele pentru bebelusi sunt concepute sa stea intr-un anume unghi atunci cand sunt pozitionate in suportul lor, in masina.

In afara masinii insa, pe suprafete plane, acestea raman inclinate la un alt unghi, ce nu este deloc sigur pentru ca bebelusul sa doarma in ele.

Nu e suficient ca parintii sa stie toate aceste avertizari, ci e nevoie sa le explice si ingrijitorilor de la cresa sau rudelor apropiate in grija carora mai lasa copilul.

Lisa a stiut mereu ca nu e bine sa asezi scaunul auto pe o suprafata plana cu bebelusul dormind in el, insa nu i-a explicat acest lucru si bonei.

Bona a ignorat avertismentul producatorilor sau nici macar nu a stiut de el si a lasat-o pe Mia sa doarma in scaunul auto, intr-o camera intunecoasa, dupa ce au ajuns acasa.
Practic, intreaga tragedie ar fi putut fi evitata daca bona ar fi mutat copilul in patut, chiar si cu riscul de a fi trezit fetita.

Sursa: romper.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul