De ce sa nu iti lasi niciodata copilul sa probeze incaltaminte descult

O fetita in varsta de doar 4 ani a ajuns in stare critica la spital, dupa ce cu o zi inainte a mers alaturi de mama sa sa probeze incaltaminte.

Sienna Rasul, o fetita de 4 ani, a mers cu mama sa la cumparaturi, unde a probat mai multe perechi de incaltaminte, fara a avea insa sosete in picioare.

A doua zi, femeia si-a dus copilul la Urgente, dupa ce a inceput sa planga de durere.

Medicii au gasit o infectie la unul din picioare si au delimitat-o cu o carioca, pentru a vedea daca infectia se raspandeste.

 

Copil de 4 ani in pericol de moarte, dupa ce a probat incaltaminte desculta

„Pana a doua zi ii urcase pe picior si a facut febra mare. Am dus-o iar la spital, tremura si avea spasme, a fost ingrozitor sa-mi vad copilul asa.” a povestit mama pentru The Sun.

Ajunsa inapoi la medic, femeia a aflat ca fetita ei facuse septicemie si ca era probabil ca cea mica sa necesite operatie.

Totusi, medicii au reusit sa dreneze tot puroiul din piciorul fetitei si sa trateze infectia cu antibiotic.

Fetita a petrecut 5 zile internata in spital in urma pataniei din magazinul de incaltaminte, iar medicii sunt convinsi ca problema a pornit de la faptul ca a probat incaltaminte desculta.

Sfatul mamei: „Intotdeauna sa luati o pereche de sosete la voi”

Cel mai probabil, fetita a avut o muscatura sau taietura pe picior, loc prin care o bacterie a reusit sa ii patrunda copilei direct in sistemul circulator, cauzandu-i septicemie, au explicat medicii.

„Stiam ca exista un risc sa iei ciuperca piciorului daca probezi incaltaminte, dar septicemia e ceva mult mai serios.
Cand probezi incaltaminte, habar n-ai ale cui picioare au fost acolo inainte.”, explica mama, care sfatuieste toti parintii sa ia o pereche de sosete la ei cand se duc cu cei mici sa probeze incaltaminte, chiar daca e vara si probeaza sandale.

Sursa: thesun.co.uk

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau