De ce să-ți crești copilul bilingv? Iată cinci motive bine întemeiate

Copiii care învață două limbi din copilărie, copiii bilingvi, au o serie de avantaje față de colegii lor, iar acest lucru a fost demonstrat de cercetări.

Un număr impresionant de studii neuropsihologice au fost dedicate bilingvismului. Multe dintre ele evidențiază „beneficiul practic', fiind corelat cu flexibilitatea intelectuală.
Iată care ar fi principalele avantaje pentru copiii dvs:

  1. Au parte de „gimnastică' pentru creier

Utilizarea constantă și schimbarea între două limbi este un antrenament excelent pentru creier – numărul de neuroni din cortexul prefrontal crește exact asemenea mușchilor ce cresc prin exerciții fizice regulate. Această constatare a fost susținută în ultimii ani de o multitudine de cercetători americani, care au subliniat și faptul că studierea a două limbi în paralel asigură fluență verbală și adaptare la schimbare.

  1. Dezvoltă mai multe abilități cognitive

Studii britanice recente arată că bilingvismul are un efect pozitiv asupra capacității de evaluare a informației și de ignorare a elementelor irelevante. Micuții bilingvi sunt capabili să proceseze informații în manieră critică și sunt mai buni la filtrarea distragerilor. Acest lucru este direct legat de modul și mediul în care sunt crescuți. Pe măsură ce înaintează în vârstă, ei primesc și procesează date din două surse și se obișnuiesc să opereze cantități mari de informație.

  1. Devin mai creativi

Oamenii care vorbesc două limbi au adesea succes în domeniul artelor. Cercetările arată că bilingvii tind să observe subtilități și nuanțe pe care monolingvii le observă mai greu. Acest talent se poate remarca mai ales în domeniul muzicii, prin capacitatea de a distinge sunete și melodii.

Cele mai impresionante descoperiri în acest sens au rezultat în urma cercetărilor oamenilor de știință de la Universitatea California din San Diego. 60% dintre studenții din China, care cunoșteau două limbi străine, aveau un ton perfect. Între timp, doar 14% dintre americanii monolingvi puteau pretinde același lucru.

  1. Comunică mai ușor, fără teamă

Bilingvismul încurajează o anumită „personalitate divizată', în sens pozitiv. Cineva care trăiește o astfel de „viață dublă' este întotdeauna mai calm atunci când comunică, deoarece știe că are o opțiune de rezervă la sfârșitul zilei. Persoanele ce vorbesc două limbi se distanțează literalmente de sentimentele negative și sunt capabile să gândească mai clar, susțin cercetătorii americani. Această conștiință îi ajută să fie deschiși la relațiile cu diferiți oameni și să capete mai multă încredere în sine.

  1. Sunt mai feriți de „bătrânețea creierului'

Statistici americane arată că rata demenței în țările în care se vorbesc două limbi este cu 50% mai mică decât cea din regiunile în care oamenii vorbesc doar una.

Specialiștii consideră că simpla comunicare în mai multe limbi este comparabilă cu rezolvarea constantă a problemelor logice, fiind o modalitate universală de a preveni sau a întârzia apariția demenței.

Este ideal să se înceapă de la vârsta de 4 ani

La școala online de engleză Novakid începem să lucrăm cu cei mici de la 4 ani. Aceasta este cea mai bună vârstă pentru ca un copil monolingv să înceapă studiul, dacă doriți să crească în mod bilingv.

Până atunci, există încă șansa ca limba primară, cea vorbită acasă, să nu devină exclusivistă și dominantă. După vârsta de șapte ani, șansele copilului de a-și însuși a doua limbă ca un vorbitor nativ scad brusc.

S-a estimat că un bilingv natural (un copil crescut într-o familie bilingvă) aude aproximativ 45 de milioane de cuvinte în fiecare limbă în primii trei ani din viață. Așadar, comunicarea activă prin dialog este importantă, iar vizionarea pasivă a desenelor animate este insuficientă.

Un procentaj uimitor de persoane bilingve la nivel mondial

Astăzi, 43% dintre oameni pot fi numiți bilingv. Acest lucru se datorează în mare măsură politicilor bilingve din fostele colonii. Diversitatea lingvistică în țările asiatice este, de asemenea, un factor major. Globalizarea a afectat națiunile odată statornice, iar astăzi nu este neobișnuit ca părinții unui copil să aibă origini diferite. În cele din urmă, predarea limbilor străine este o industrie în plină expansiune în Europa. Este practic imposibil în zilele noastre să întâlnești un tânăr suedez, austriac sau german care nu vorbește engleză.

Locul în care educația nu are frontiere

Școala online de limba engleză Novakid se angajează să conlucreze la succesul copiilor în viitoarea comunitate globalizată. Încă la înființare compania a pus accent pe dezvoltarea unor cursuri de înaltă calitate, care să folosească tehnologii moderne, cu o abordare bazată pe date și care să fie predate de profesori experimentați și profesioniști.

„Novakid este o joacă online, dar… cu folos! La început, copilul nu știe limba dascălului său, nici acesta nu cunoaște româna și, totuși, atât de eficientă se dovedește a fi metoda, încât cele 25 de minute de lecție – special gândite să nu ajungă să plictisească sau să obosească prea tare copilul – devin bucuria pe care elevul o așteaptă mereu cu nerăbdare', spune Andreea Marin, Brand Ambassador Novakid.

Puteți sprijini acest concept inovator înscriindu-vă în Clubul Global al Părinților Activi și făcând o diferență în educație. Abonamentele cu o durată de 3 luni sau abonamentele pe termen scurt, însă reluate timp de trei luni consecutive, reprezintă criteriul de eligibilitate al acestui proiect.

Pentru mai multe detalii despre metodologia, programele și avantajele pe care vi le poate oferi școala de limba engleză online Novakid, vă invităm pe www.novakid.ro.

De ce sa-ti cresti copilul bilingv? Iata cinci motive bine intemeiate

Copiii care invata doua limbi din copilarie, copiii bilingvi, au o serie de avantaje fata de colegii lor, iar acest lucru a fost demonstrat de cercetari.

Un numar impresionant de studii neuropsihologice au fost dedicate bilingvismului. Multe dintre ele evidentiaza „beneficiul practic', fiind corelat cu flexibilitatea intelectuala.

Iata care ar fi principalele avantaje pentru copiii dvs:

  1. Au parte de „gimnastica' pentru creier

Utilizarea constanta si schimbarea intre doua limbi este un antrenament excelent pentru creier – numarul de neuroni din cortexul prefrontal creste exact asemenea muschilor ce cresc prin exercitii fizice regulate. Aceasta constatare a fost sustinuta in ultimii ani de o multitudine de cercetatori americani, care au subliniat si faptul ca studierea a doua limbi in paralel asigura fluenta verbala si adaptare la schimbare.

  1. Dezvolta mai multe abilitati cognitive

Studii britanice recente arata ca bilingvismul are un efect pozitiv asupra capacitatii de evaluare a informatiei si de ignorare a elementelor irelevante. Micutii bilingvi sunt capabili sa proceseze informatii in maniera critica si sunt mai buni la filtrarea distragerilor. Acest lucru este direct legat de modul si mediul in care sunt crescuti. Pe masura ce inainteaza in varsta, ei primesc si proceseaza date din doua surse si se obisnuiesc sa opereze cantitati mari de informatie.

  1. Devin mai creativi

Oamenii care vorbesc doua limbi au adesea succes in domeniul artelor. Cercetarile arata ca bilingvii tind sa observe subtilitati si nuante pe care monolingvii le observa mai greu. Acest talent se poate remarca mai ales in domeniul muzicii, prin capacitatea de a distinge sunete si melodii.

Cele mai impresionante descoperiri in acest sens au rezultat in urma cercetarilor oamenilor de stiinta de la Universitatea California din San Diego. 60% dintre studentii din China, care cunosteau doua limbi straine, aveau un ton perfect. Intre timp, doar 14% dintre americanii monolingvi puteau pretinde acelasi lucru.

  1. Comunica mai usor, fara teama

Bilingvismul incurajeaza o anumita „personalitate divizata', in sens pozitiv. Cineva care traieste o astfel de „viata dubla' este intotdeauna mai calm atunci cand comunica, deoarece stie ca are o optiune de rezerva la sfarsitul zilei. Persoanele ce vorbesc doua limbi se distanteaza literalmente de sentimentele negative si sunt capabile sa gandeasca mai clar, sustin cercetatorii americani. Aceasta constiinta ii ajuta sa fie deschisi la relatiile cu diferiti oameni si sa capete mai multa incredere in sine.

  1. Sunt mai feriti de „batranetea creierului'

Statistici americane arata ca rata dementei in tarile in care se vorbesc doua limbi este cu 50% mai mica decat cea din regiunile in care oamenii vorbesc doar una.

Specialistii considera ca simpla comunicare in mai multe limbi este comparabila cu rezolvarea constanta a problemelor logice, fiind o modalitate universala de a preveni sau a intarzia aparitia dementei.

Este ideal sa se inceapa de la varsta de 4 ani

La scoala online de engleza Novakid incepem sa lucram cu cei mici de la 4 ani. Aceasta este cea mai buna varsta pentru ca un copil monolingv sa inceapa studiul, daca doriti sa creasca in mod bilingv.

Pana atunci, exista inca sansa ca limba primara, cea vorbita acasa, sa nu devina exclusivista si dominanta. Dupa varsta de sapte ani, sansele copilului de a-si insusi a doua limba ca un vorbitor nativ scad brusc.

S-a estimat ca un bilingv natural (un copil crescut intr-o familie bilingva) aude aproximativ 45 de milioane de cuvinte in fiecare limba in primii trei ani din viata. Asadar, comunicarea activa prin dialog este importanta, iar vizionarea pasiva a desenelor animate este insuficienta.

Un procentaj uimitor de persoane bilingve la nivel mondial

Astazi, 43% dintre oameni pot fi numiti bilingv. Acest lucru se datoreaza in mare masura politicilor bilingve din fostele colonii. Diversitatea lingvistica in tarile asiatice este, de asemenea, un factor major. Globalizarea a afectat natiunile odata statornice, iar astazi nu este neobisnuit ca parintii unui copil sa aiba origini diferite. In cele din urma, predarea limbilor straine este o industrie in plina expansiune in Europa. Este practic imposibil in zilele noastre sa intalnesti un tanar suedez, austriac sau german care nu vorbeste engleza.

Locul in care educatia nu are frontiere

Scoala online de limba engleza Novakid se angajeaza sa conlucreze la succesul copiilor in viitoarea comunitate globalizata. Inca la infiintare compania a pus accent pe dezvoltarea unor cursuri de inalta calitate, care sa foloseasca tehnologii moderne, cu o abordare bazata pe date si care sa fie predate de profesori experimentati si profesionisti.

Novakid este o joaca online, dar… cu folos! La inceput, copilul nu stie limba dascalului sau, nici acesta nu cunoaste romana si, totusi, atat de eficienta se dovedeste a fi metoda, incat cele 25 de minute de lectie – special gandite sa nu ajunga sa plictiseasca sau sa oboseasca prea tare copilul – devin bucuria pe care elevul o asteapta mereu cu nerabdare', spune Andreea Marin, Brand Ambassador Novakid.

Puteti sprijini acest concept inovator inscriindu-va in Clubul Global al Parintilor Activi si facand o diferenta in educatie. Abonamentele cu o durata de 3 luni sau abonamentele pe termen scurt, insa reluate timp de trei luni consecutive, reprezinta criteriul de eligibilitate al acestui proiect.

Pentru mai multe detalii despre metodologia, programele si avantajele pe care vi le poate oferi scoala de limba engleza online Novakid, va invitam pe www.novakid.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse