Cumpărarea cadourilor de Crăciun pentru copii nu a fost niciodată ușoară, având în vedere atât de mulți factori: asigurarea unui buget suficient pentru cumpărăturile de Crăciun, asigurarea calității și siguranței jucăriilor, achiziționarea de jucării potrivite vârstei, învățarea copiilor să fie modești și recunoscători pentru ceea ce primesc, dar și să aibă acele sentimente de bucurie pură și emoție atunci când deschid cadourile de Crăciun. Lista nevoilor este destul de mare, iar timpul trece prea repede. Nu-i așa? Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta atunci când alegi cadourile:
De cele mai multe ori, copiii nu apreciază pe deplin valoarea acestor jucării și ar putea tânji după articole mai mari, mai bune și mai scumpe. În schimb, îți poți încuraja copilul să prețuiască fiecare lucru pe care îl primește, indiferent de cât de scump este. Este important să reții că cele mai bune jucării nu sunt întotdeauna cele mai scumpe. Ca urmare, părintele ar trebui să evite să cheltuiască bani pe o jucărie pe care copilul să o abandoneze după nici cinci minute de joacă. Jucăriile simple, de înaltă calitate, care susțin cu adevărat potențialul învățării prin jocuri sunt perfecte. În plus, dacă oferi mereu cadouri scumpe, ei se vor obișnui și vor fi dezamăgiți dacă în viitor vor primi mai puțin. Drept urmare, poți lua în calcul și împachetarea unor mănuși la modă, a unei căciuli, sau a unei perechi călduroase de șosete, de care cu siguranță vor avea nevoie. Învață-i să fie recunoscători pentru ceea ce au și să fie mulțumiți cu ceea ce au.
Pe măsură ce sărbătorile se apropie, magazinele de jucării sunt pline de părinți, bunici, mătuși, unchi și alte rude care caută păpuși, mingi și alte articole care cred că vor fi pe placul copiilor lor. Drept urmare, sunt adesea prea multe cadouri pentru copii sub bradul de Crăciun. Când există mai multe cadouri, sau când există o grămadă de cadouri, atenția copiilor nu va fi numai asupra cadoului pe care tocmai l-au deschis. În schimb, se vor grăbi spre următorul cadou și următorul, fără să se oprească pentru a aprecia ceea ce au primit. Cu siguranță nu vrei să se întâmple asta. Drept urmare, chiar dacă primesc o mulțime de cadouri de la persoane diferite, încearcă să nu le oferii mai mult de două cadouri într-o zi. Desfacerea cadourilor ar trebui să fie întinsă pe câteva zile.
Trebuie să ai întotdeauna atenție la lucrurile care ajung în mâinile copilului tău. Dacă copilul se află în perioada în care pune totul în gură, jucăriile nu trebuie să aibă bucăți mici care ar putea provoca sufocare. Ochii și nasturii, de exemplu, trebuie să fie bine fixați de jucărie. Când o jucărie este atașată de o sfoară, lungimea liberă a șnurului trebuie să fie mai mică de 300 mm pentru a evita sugrumarea. Examinează zona pentru orice margini ascuțite sau puncte care ar putea provoca rău copilului tău. De asemenea, jucăriile ar trebui să fie construite din materiale durabile, netoxice, care nu se strică ușor.
Un dar este un semn de afecțiune și devotament care ar trebui prețuit. În plus, în majoritatea circumstanțelor, despachetarea este mai importantă decât cadourile în sine. Ca rezultat, folosește hârtie de împachetat și panglici atrăgătoare pentru a scoate cadourile în evidență. Nu uita și de felicitările de Crăciun personalizate. Mai important, învață-ți copiii despre bucuria reală de a dărui. În cele din urmă, asigură-te că percepțiile copiilor tăi despre Crăciun nu se bazează doar pe cadourile pe care le primesc.
Când suntem înconjurați de tot felul de obiecte, este dificil să ne ținem atenția departe de ele. Familiile pot încă să-și susțină idealurile în timp ce prețuiesc și sărbătoresc această ocazie și timpul petrecut alăturii de copiii lor.