De ce sexul ne face fericiți și ne menține sănătatea

Dar cu slăbitul și tenul?

În timpul actului sexual, se consumă în jur de 200 de calorii, cam cât în timpul unei alergări de 15 minute, pe un teren ușor. În plus, într-o partidă de sex îți poti lucra mușchii pelvisului, coapsele, fesele, abdomenul, pectoralii și brațele. Activitatea fizică sporește cantitatea de oxigen inspirată, stimulează fluxul sangvin și împinge celulele tinere ale pielii la suprafață, ceea ce determină o înfățișare mai tânără și o stare de spirit mai bună.

 

cupluCe altceva bun mai face sexul?

  • Îmbunătățește mirosul. În timpul actului sexual, s-a constatat o creștere a secreției de prolactină. Acest hormon determină transformarea celulelor stem din centrul nervos al mirosului în neuroni.
  • Reduce senzația de balonare, prin relaxarea pereților vaselor sangvine și îmbunătățirea circulației sângelui.
  • Crește imunitatea. Un studiu al Universității Wilkes din Pennsylvania arată că persoanele care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână au nivele de imunoglobuline A mai crescute cu 30%. Așadar, au imunitatea mai puternică și răcesc mai rar.
  • Are efect anti-stres. E consecința descărcărilor de energie din timpul sexului, care induc sentimentul de relaxare totală sau chiar somn profund, liniștitor. Persoanele care au parte de o „doză regulată de sex dorm mai bine și se simt mai odihnite a doua zi.
  • Protejează de cancer la prostată. Un studiu al cercetătorilor de la Nottingham University demonstrează că o activitate sexuală susținută e benefică pentru bărbații mai în vârstă, datorită efectului de îndepărtare a toxinelor din glanda prostatei. Concluzia e că bărbații de peste 50 de ani au un risc scăzut de a face cancer de prostată dacă au o activitate sexuală regulată. Pe de altă parte, însă, riscul poate crește la tinerii între 20 și 30 de ani, care au o activitate sexuală exagerată.
  • Poate preveni osteoporoza.Tot studiile susțin că nivelul de testosteron crește în timpul actului sexual și imediat după. Asta poate conferi ceva protecție împotriva osteoporozei la bărbați.
  • Reduce riscul apariției disfuncțiilor erectile. Un alt studiu, efectuat de cercetătorii finlandezi, a identificat legături între frecvența actului sexual și riscul apariției disfuncției erectile la bărbații de peste 55 de ani. Studiul, care a cuprins 1.000 de bărbați între 55 și 75 de ani, arată că cei care au mai puțin de un act sexual pe săptămână au un risc dublu de a dezvolta disfuncția erectilă decât cei ce au un act sexual pe săptămână.

 

shutterstock_117389080Mulți refuză „tratamentul!

Cu toate că sunt atâtea argumente care pledează pentru beneficiile amorului fizic, se pare că atât femeile, cât și bărbații, oricât de moderni și informați ar fi, încep să fugă de sex. 

Femeile își pierd interesul pentru sex pentru că întâi bărbații din viața lor fac asta, dar și reciproca e valabilă! Conform sondajului realizat pe 4.000 de adulți din Marea Britanie, pe www.OnePoll.com, clasicul motiv al migrenei care te scapă de sex a ajuns pe locul trei, fiind surclasat de mult mai des invocatele „sunt prea obosit și „nu am starea potrivită, relatează „The Telegraph.

Sondajul, în care se mai regăsesc scuze de genul „trebuie să mă trezesc dis-de-dimineață, „am în cap doar muncă, „sunt supărat pe tine, „ai nevoie de un duș sau „e prea devreme (relația e abia la început), a mai concluzionat că unul din cinci britanici recurge în mod curent la astfel de pretexte pentru a nu face sex.

 

Bărbații se eschivează mai des

Șapte din zece persoane chestionate au spus ca adesea sunt prea obosite pentru astfel de activități, iar patru din zece au declarat că recesiunea le-a dat peste cap viața intimă. 

Sondajul a mai scos la iveală faptul că bărbații apelează mai des la pretexte pentru a nu face sex – 27%, față de 18% dintre femeile care procedează la fel. Patru din zece femei se prefac că dorm când vine vorba de sex, în timp ce cinci din zece bărbați procedează similar.

Patru din zece bărbați evită să meargă la culcare în același timp cu consoartele lor, să nu le dea acestora vreo idee, în timp ce doar una din zece femei procedează la fel. Și asta nu se întâmpl doar la britanici.

Bărbații (de vârstă medie) se regăsesc mai mult în munca lor decât în sex. O posibilă explicație este că la muncă sunt apreciați, în timp ce în pat nu sunt aplaudați mereu la scenă deschisă. Dincolo de statistici, există un număr mare de bărbați și femei care, pur și simplu, nu mai au chef de sex.

 

Ce aduce orgasmul?

Bună dispoziție, îmbunătățirea stimei de sine, calorii consumate. În plus, înlocuiește analgezicul, face bine la ten, îmbunătățește starea inimii.

 

Citește mai multe aici

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din mama și tata