De ce sunt benefice vasele emailate?

În ziua de astăzi există foarte multe materiale din care se confecționează vasele pentru gătit sau servirea preparatelor culinare: porțelan, ceramică, sticlă, melamină și email. Emailul prezintă foarte multe beneficii, și tocmai din acest motiv este iubit de către bucătari.

Vase emailate – proprietăți și beneficii 

În primul rând, vesela emailată este confecționată din oțel și acoperită cu un strat de email. Acest lucru face ca vasele din email să fie durabile și practice.

Una dintre cele mai importante beneficii a vaselor din email este faptul că nu rețin bacteriile și nu interacționează cu preparatele. Sunt foarte sigure în ceea ce privește mâncarea.

Vasele emailate se pot folosi pe orice sursă de căldură deoarece rețin și dispersează căldura uniform. Acestea sunt compatibile și cu congelatorul.

Alimentele nu se vor lipi de vase, iar după spălare acestea nu vor reține mirosul sau gustul mâncării ce a fost în ele.

Sunt rezistente la temperaturi foarte ridicate, iar din acest motiv se pot găsi majoritatea preparatelor culinare, chiar dacă acestea necesită gătit la foc mare sau prăjire.

Sunt durabile, se pot folosi o perioadă îndelungată de timp dacă sunt îngrijite cum trebuie.

La RoseHome veți găsi o întreagă categorie numită „Veselă emailată' unde sunt disponibile articole pentru gătire, prezentare și servirea preparatelor culinare. Printre acestea se numără caserole, farfurii, vase, castroane, căni, tăvi, boluri, tigăi și altele. Acestea sunt disponibile într-o multitudine de modele, culori, forme și dimensiuni.

Alte tipuri de veselă specială pentru bucătăria ta

1.Porțelan – Porțelanul este un material ceramic, de o culoare albă și translucidă care este obținut din caolin, cuarț și feldpsat. Acestea trei sunt arse la o temperatură foarte ridicată, se adaugă și alte elemente amestecului și rezultă porțelanul. Vasele din porțelan sunt ușoare, durabile și rezistente la căldură, tocmai de aceea este sigur pentru cuptorul cu microunde. Datorită suprafeței nonstick, împiedică alimentele să se lipească de suprafața tăvii de porțelan. Vesela din porțelan este una dintre cele mai folosite la momentul acesta.

2.Ceramica – Ceramica este un material obținut prin modelarea și arderea argilelor. Printre avantajele vaselor din ceramică se numără faptul că sunt inerte, nonreactive, datorită căldurii emise de tip infraroșu sunt considerate ideale pentru gătit, permit gătirea fără ulei, sunt rezistente la temperaturi foarte ridicate. Mâncarea nu se lipește, se spală ușor și se pot utiliza direct pe flacără.

3.Melamina – Melamina este un material inventat în anii 1930 în Statele Unite ale Americii. Produsele confecționate din melamină sunt foarte practice. Acestea sunt foarte ușoare și durabile. Nu se sparg, ceea ce le face materialul ideal pentru vasele pentru copii. Sunt versatile și adaptate fiecărui stil. Trebuie acordată atenție atunci când folosim vase din melamină. Acestea nu trebuie folosite pentru alimente a căror temperatură depășește 70 grade C, nu trebuie introduse în cuptorul clasic sau cu microunde, nu sunt recomandate pentru a pune în ele ulei fierbinte sau alimente proaspăt prăjite, nu sunt recomandate pentru a încălzi mâncarea ân ele.

4.Email – Vesela emailată are un design retro clasic, reprezintă cea mai nouă tendință în servire pentru restaurantele cu un concept industrial integrat dar și pentru iubitorii de produse urban style. Vasele din email sunt confecționate din oțel și acoperite cu un strat de email care protejează alimentele de contactul cu metalul. Emailul este un material durabil și practic.

Pe www.rosehome.ro veți găsi sute de modele de vase din porțelan, ceramică, malemină sau email. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de modele, dimensiuni, forme și culori. RoseHome lucrează doar cu branduri de renume care confecționează cele mai bune vase pentru locațiile de HoReCa.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse