De ce sunt bune pentru copii desenele animate

Sunt bune desenele animate? Și aici nu vorbim despre cele în care motanul urmărește șoricelul cu un vătrai de sobă încercând să îl lovească, sau când, deși a căzut într-o prăpastie cu tot cu un bolovan după el, coiotul pare că nu are nimic. Deși amuzante, desenele animate de pe vremea copilăriei noastre, nu sunt deloc benefice, spun specialiștii.

Vorbim despre un nou tip de educație pe care psihologii l-au gândit cu ajutorul unor instrumente moderne și pe placul celor mici. Desenele animate educative. În care copiii găsesc informații utile în viața de zi cu zi, le dezvoltă spiritul civic și ecologic, le vorbesc despre principii și valori prin joc și asocieri creative.

Astfel au apărut o mulțime de producții animate în care super eroul nu se mai luptă cu dușmanii ca pe vremuri, ci învață cum să recicleze, să planteze copaci, să lucreze în echipă și să fie de ajutor oricui are nevoie. Un super erou modern pe care copilul, cu precădere cel preșcolar, îl poate avea drept model.

În acest spirit, Libertatea lansează pentru cei mici colecția Patrula Cățelușilor, în continuarea serialului de desene animate atât de îndrăgit de copii. În seria tipărită sunt prezentate noi aventuri ale grupului de cățeluși curajoși și pricepuți în toate, mereu dornici să fie de folos. Cui? Copiilor, bineînțeles.

Prima carte a colecției apare miercuri, 26 octombrie. O găsiți la toate chioșcurile, la prețul special de 24,99 lei


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Educatie