De facut cu tati

Daca in timpul anului au relativ putin timp, in perioada sarbatorilor, tatii ar putea profita de timpul in plus pentru a se juca nu numai cu cei mici, dar si cu… iarna.

Daca vremea o permite (nu e foarte frig si mai exista si ceva zapada), lucrurile se simplifica – saniusul sau patinajul sunt oricand activitati amuzante. Dar sa nu ne limitam doar la ele…

Jucati-va de-a cazemata – una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am eu de pe vremea copilariei mele este legata de constructia unei cazemate (mai degraba iglu) langa peretele blocului.

Ne-am impartit responsabilitatile: unul dintre noi se ocupa de constructia blocului de zapada, pe care il batatoream, apoi il „tratam” cu apa care ingheta aproape instantaneu, altul primea blocurile si le aseza unele peste altele, iar al treilea era responsabil cu decoratiunile.

Am muncit vreo doua zile la constructie, dar a meritat. Ne-am ales cu un loc de joaca pe cinste si cu amintiri de neuitat.

In termeni de joaca, exceptand faptul ca e rece (dar pentru asta exista manusi impermeabile), zapada e ca… nisipul. Se pot face nu numai oameni de zapada, ci si orice alte forme, asa ca puteti scoate din debara setul de galetuse, forme si lopatele.

De ce n-ati face un castel din zapada? Pe turnuri puteti pune decoratiuni din pomul de Craciun, la portile lui puteti instala,
provizoriu, soldatei, zane sau dragoni. Daca este suficient de frig, puteti crea sculpturi in gheata sau zapada inghetata. Distractia este garantata!

Citeste continuarea in revista BABY – ianuarie-februarie.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista