Dependenta de jocurile video inclusa pe lista afectiunilor mintale

Organizatia Mondiala a Sanatatii va include pe sita afectiunilor mintale si dependenta de jocurile video (gaming disorder). Anuntul a fost facut vineri la Geneva in cadrul ONU, de catre unul din repezentatii Organizatie Mondiale a Sanatatii.

In cea de-a 11-a editie actualizata a Clasificarii Internationale a Bolilor si Problemelor de Sanatate (ICD-11) vor fi incluse si riscurile de dependenta asociate cu dependenta de jocurile video. Editia revizuita va fi publicata in luna iunie a acestui an, conform purtatorului de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tarik Jasarevic.

Lista revizuita a Clasificarii Internationale a Bolilor si Problemelor de Sanatate are la baza concluziile formulate de o serie intreaga de experti in domeniul sanatatii.

Descrierea actuala pentru dependenta de jocurile video mentioneaza ca aceasta afectiune reprezinta „un comportament asociat jocurilor video pe internet sau offline' caracterizat printr-o „pierdere a controlului asupra jocului, o prioritate ridicată acordată jocului în raport cu alte activităţi, până la punctul în care acesta prevalează în faţa altor centre de interes', a precizat Tarik Jasarevic, puratorul de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Alte simtome ale dependentei de jocurile video includ „continuarea şi creşterea activităţii jocului, în ciuda apariţiei consecinţelor negative'.

Despre dependenta de jocurile video

„Tulburarea jocurilor video este un concept relativ nou şi datele epidemiologice de la nivelul populaţiei mondiale nu au fost încă adunate. „Experţii din domeniul sănătăţii sunt de acord să spună că există o problemă' a afirmat Tarik Jasarevic, puratorul de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Aceasta masura vine dupa ce in ultimii ani s-a inregistrat o crestere alarmanta a numarului de cazuri de morti subite si a simptomelor fizice asociate jocurilor video.

In anul 2014 o femeie in varsta de 27 de ani a decedat dupa ce s-a jucat timp de 10 ore fara intrerupere iar in 2015, un adolescenta in varsta de 17 ani a ajuns la urgenta dupa ce a intrat in coma in timp ce se juca pe calculator. Conform relatarilor de atunci, acesta s-ar fi jucat timp de 22 de zile facand pauze doar pentru a manca si a dormi. La scurt timp dupa ce adolescentul a ajuns la camera de garda, acesta a murit.

Sursa: digi24.ro
Foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau