Dependenta de tati?

Buna ziua, Am o fetita de 2 ani si 5 luni, este foarte activa, nu are pic de stare, este extrem de desteapta, vorbeste absolut orice, dar am 2 probleme care ma termina cu nervii. Prima este faptul ca este mereu dupa tatal ei, orice lucru face trebuie sa fie langa tatal ei, daca o cert vrea la tati, daca nu vrea ceva si nu ii convine vrea la tati, noaptea daca se trezeste vrea la tati, nu stiu ce sa mai fac.

A doua este faptul ca am mutat-o in camera cu fratele ei, si mereu se trezeste si ma striga sau pe tatal ei. As vrea sa ma sfatuiti sa fac ceva in aceste doua privinte deoarece nu mai stiu ce sa fac. Tatal ei spune ca ce ma costa ca sa ii fac toate poftele asa cum face el?Pentru ca daca as face acest lucru ar fi mai simplu sa stau cu ea. Ma rog, barbatii.

Va multumesc

Intrebare pusa de: Tatu( 28 ani), , Sibiu

Expertul nostru va raspunde:

De fapt este vorba de stabilirea clara a unor limite si reguli, adica ce are si ce nu are voie sa faca, ce poate si ce nu poate primi etc. Se pare ca intre sotul dvs. si dvs. nu exista o colaborare care sa va permita sa fiti constanti in aplicarea acestor limite. In timp ce dvs. ii interziceti ceva, tatal aproba, fapt care il face pe copil sa abuzeze' de permisivitatea tatalui.

Atentie insa, lipsa de limite si de constanta creaza confuzie si il invata pe copil ca poate sa-i manipuleze pe cei din jur, pentru a obtine ce doreste. Nesatisfacerea tuturor poftelor' unui copil, nu inseamna lipsa de iubire, ci ii da copilului posibilitatea sa distinga intre bine si rau, intre ce are si ce nu are dreptul sa faca, ii permite sa devina un adult responsabil.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului