Depresie?! – 6 semnale de alarma

Esti o mama fericita, o sotie iubita si toate lucrurile iti ies de minune. Cu toate acestea, nu te poti bucura de toate lucrurile bune din viata ta? Ti se intampla des sa resimti o stare generala proasta pe care o asociezi oboselii sau stresului?

Afla care sunt simptomele depresiei, ca sa o poti recunoaste:

Dereglarea somnului

Daca ti se intampla des sa nu poti dormi o mare parte din noapte sau daca in timpul somnului incepi sa ai ganduri care te nelinistesc, acesta poate fi un semnal de alarma pentru tine. Imediat ce ai constatat aceste deregleri, chiar daca ti se pare ca nu ai motive de ingrijorare, ia masuri de prevenire a acestor stari.

Lipsa poftei de mancare

Daca ai aceasta problema pentru o perioada lunga, atunci trebuie sa incepi sa faci investigatii. Acesta este unul dintre simptomele depresiei.

Fluctuatiile in greutate

Acest simptom este in legatura directa cu pofta de mancare. Daca acesta se diminueaza, atunci scade si greutatea. In alte situatii, persoanele care au simptome depresive incearca sa se consoleze cu delicii alimentare si astfel iau in greutate.

Scaderea puterii de concentrare

Alaturi de diminuarea memoriei, acesta este inca un simptom care iti poate indica faptul ca suferi de depresie.  Daca simti ca iti este tot mai greu sa iei o decizie corecta in anumite situatii, poate chiar ai motive sa te ingrijorezi.

Lipsa energiei

Atunci cand oboseala nu este motivata de activitatile zilnice, avem de-a face cu un simptom al unei posibile depresii. Acesta carenta' de energie te poate afecta atat fizic, printr-o stare de epuizare continua, care te impiedica sa rezolvi sarcinile de la serviciu sau problemele personale, cat si social, prin neglijarea persoanelor apropiate pe care o cauzeaza si care, la randul ei, determina izolarea sociala.

Rarirea ritualurilor de ingrijire

Tot pe seama oboselii, femeile pun si deteriorarea ritualurilor de ingrijire. Astfel, ele nu mai au dispozitia necesara pentru a-si ingriji corpul si parul, iar atunci cand vine vorba sa iasa din casa, nu mai au interesul sa poarte haine care sa le avantajeze.

 

Text: Iulia Sandu
 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii