Descoperă 2 rețete pe care trebuie neapărat să le încerci toamna aceasta

Odată cu sosirea toamnei, se deschide sezonul pentru preparate delicioase și hrănitoare care să ne încălzească și să ne încânte papilele gustative. Toamna este momentul perfect pentru a experimenta rețete în care să incluzi arome și ingredient de sezon. 

Iată 2 rețete delicioase și nutritive pe care să le încerci în această toamnă

  1. Supă cremă de dovleac cu nucșoară și scorțișoară

Supa de dovleac este o alegere perfectă pentru a da startul toamnei. Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de:

  • un dovleac mic sau o jumătate de dovleac mare, curățat și tăiat cubulețe;
  • o ceapă mare, tocată mărunt;
  • doi căței de usturoi, tocați fin; 
  • un cartof dulce, curățat și tăiat cubulețe; 
  • o linguriță de nucșoară;
  • puțin praf de scorțișoară;
  • sare și piper după gust.
  • cană de lapte de cocos;
  • 1-2 căni de supă de legume sau supă de pui (în funcție de consistența dorită).

Într-o oală mare, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până când devin moi. Adaugă dovleacul, cartoful dulce, nucșoara și scorțișoara și amestecă bine. Toarnă supa și lasă totul să fiarbă până când legumele sunt moi. Folosește un blender pentru a transforma amestecul într-o supă cremoasă. Peste aceasta adaugă laptele de cocos, și las-o să fiarbă pentru încă câteva minute. Asezonează cu sare și piper după gust și servește-o cu crutoane sau semințe prăjite de dovleac.

  1. Tocăniță cu carne, ciuperci și vin roșu

O tocăniță bogată în arome, gătită din carne fragedă și ciuperci, este perfectă pentru serile reci de toamnă. Iată de ce ai nevoie:

  • 500 g carne de vită sau porc, tăiată cubulețe;
  • ciuperci proaspete, pe care le tai felii
  • o ceapă mare, tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi, tocați fin;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 200 ml vin roșu;
  • 400 ml supă de vită sau supă de legume;
  • o linguriță de cimbru uscat;
  • sare și piper după gust.

Într-o tigaie adâncă sau o cratiță, călește ceapa tocată și usturoiul fin în uleiul de măsline pregătit până când devin aurii. Adaugă carnea și rumenește-o pe toate părțile. Apoi adaugă ciupercile proaspete pe care le găsești la raionul de legume de la auchan.ro și cimbrul și amestecă bine. Toarnă vinul roșu și lasă-l să fiarbă pentru câteva minute pentru ca alcoolul să se evapore și să lase doar savoarea vinului. Adaugă supa și lasă tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră, până când carnea este fragedă și sosul s-a îngroșat. Condimentează cu sare și piper și servește cu cartofi piure sau paste.

Iată două rețete care pe care să le încerci toamna aceasta. Te sfătuim să te bucuri din plin de toate aromele și bunătățile pe care acest anotimp le oferă și să ne integrezi în mesele pe care le pregătești zilnic. După cum poți observa, rețetele pe care ți le-am prezentat mai sus sunt bogate în legume și sunt variante extrem de sănătoase atât pentru prânz, cât și pentru cină și, cu siguranță, întreaga ta familie va fi încântată când le vei pregăti.

Sursă foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton