Descopera Yogilates

Deseori, femeile insar­cinate sunt tentate, si chiar incurajate, sa puna semnul egal intre sedentarism si rasfat. Yogilates este pro­vocarea cu care va tentam sa experimen­tati rasfatul activ!

Prin practicarea Yogilates obtii multiple avantaje, fiind vorba despre o combinatie de sisteme: Yogilates = Yoga + Pilates. Yoga ajuta la cresterea flexibilitatii si a fortei, diminueaza stresul, armonizeaza si intinereste mintea si spiritul.

Pilates cere corpului concentrare si control, ajuta la dezvoltarea coordonarii si a concen­tra­rii. Femeile care practica Yogilates vor naste mai usor, se vor recupera repede si vor scapa de kilogramele in plus!

Aspectul cel mai important, unic in raport cu alte forme de miscare, este sa inveti sa-ti asculti corpul, sa fii constienta de ceea ce se in­tampla in interiorul lui. Corpul are un limbaj propriu si trebuie sa invatam sa-l ascultam pentru a ne armoniza cu el.

Exercitiile Yogilates se adapteaza in functie de marimea abdomenului. E important sa faci ce iti pri­este, fara sa te fortezi.

Dupa nastere
Exista exercitii care accelereaza recuperarea. Pentru o buna respiratie: pune-ti mainile pe abdomenul inferior si inspira adanc pana ce simti mainile ridicandu-se, apoi expira incet. Repeta de 6-8 ori si te veti simti relaxata, atat fizic cat si emotional.

Din pozitia culcat, efectueaza rotatii cu mai­nile, apoi cu picioarele. Repeta de 10-12 ori, in ambele sensuri. Stand in pat, indoaie genunchii. Rand pe rand, lasa picioarele sa alunece la orizontala, apoi revino. Repeta incet de 10-12 ori. ­

Exer­citiul este util pentru cine a facut epidurala, impiedica formarea cheagurilor de sange. Muschii gatului sunt afectati de alaptare si de activitatile de ingrijire a bebelu­sului.

Ca sa-i intaresti, intinde gatul lasand capul sa atarne in fata, apoi revino si efec­tueaza aplecari ale capului spre fiecare umar; in final, da capul pe spate. Nu te grabi, stai circa 5-10 secunde in fiecare pozitie si repeta ori de cate ori simti nevoia.

Beneficii
Practicarea Yogilates aduce nume­roase beneficii inainte si dupa nastere, armonizarea dintre corp si minte, obtinuta ca urmare a exercitiilor de constientizare, fiind cel mai important.

 • Vei invata cum sa comunici cu propriul corp, cum sa-l asculti.
 • Iti vei imbunatati flexibilitatea, postura, vei intari muschii.
 • Vei lucra grupe de muschi pe care alte sporturi nu le acopera.
 • Vei scapa de stres si dureri de spate, iti vei mentine greutatea.
 • Vei naste mai usor, te vei recupera mult mai repede.
 • Vei fi in forma si mult mai pregatita fizic si psihic pentru rolul de mama.

Practica acasa:

 • Asezata confor­tabil, cu ochii inchisi, timp de 10 minute inveti sa-ti asculti corpul, sa te con­centrezi doar pe respi­ra­tie, indepartand orice gand.
   
 • In timpul sarcinii, ne­voia de oxigen e crescuta. Inva­tand sa iti asculti corpul, vei sti sa iti dozezi efortul si cum ras­punde corpul la solicitari.
   
 • Cand te fortezi, nu mai poti respira bine: fie respiratia se scurteaza, fie iti tii respiratia, ca sa poti face efort. Res­piratia trebuie sa fie fluida.
   
 • Daca ai fost se­den­tara si inainte de sarcina, va trebui sa incepi incet si nu e bine sa o faci inainte de incheierea pri­mului trimestru de sarcina.

Mai multe informatii despre cursu­rile pentru gravide: www.yogilates.ro sau www.newharmony.ro.

Text: Daniela Ivanov, Foto: HEPTA.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport