Desert sau mic dejun delicios, sănătos și rapid. Hrișcă sau bulgur cu iaurt și fructe

Hrișca sau bulgurul cu iaurt și fructe poate fi o variantă pentru un mic dejun sănătos, o gustare sau chiar un desert delicios.

Este un preparat sănătos și colorat, așa că e ideal pentru copii. Dacă mai ținem de cont și de faptul că se pregătește foarte repede, e aproape perfect.

Hrişca este o cereală pe care este bine să o includem în alimentația noastră și a copiilor noștri, pentru că este bogată în vitaminele E, B1 şi B2. De asemenea este o sursă importantă proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Bulgurul este la rândul lui o cereală cu proprietăți nutritive ridicate. Se gătește la fel ca orezul, dar are un timp mai mic de fierbere și este mult mai valoros din punct de vedere nutrițional. Este o sursă importantă de magneziu, fosfor, vitamina A și acid folic.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 linguri de bulgur sau hrișcă
  • 1 iaurt de 140 de g
  • 5-6 căpșune
  • 7-8 fructe de zmeură sau alte fructe de pădure
  • 1 linguriță de miere sau după gust

Mod de preparare:

Este foarte simplu de preparat. Hrișca se lasă la hidratat de seara până dimineața, apoi se spală bine. Se adaugă peste ea iaurtul, fructele- întregi sau tocate, după dorință- și mierea și asta este tot. În cazul bulgurului, acesta fierbe 10 minute și, la fel  se amestecă și el cu celelalte ingrediente.

Dacă vrem, putem adapta această rețetă și în loc de fructe de pădure putem folosi piersici sau caise. În varianta cu piersici și caise, care este o idee mai dulce poate fi dat bebelușilor de până într-un an, în procesul de diversificare, dacă nu punem miere.

Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete pentru copii