Desert ursulet

Ingrediente:

1 cana orez alb cu bob rotund
2 linguri de zahar alb
10 capsuni
1 lingura nuca de cocos alba
1 ciocolata neagra cu trufe/caramel
1 ceasca de lapte

Preparare:

Se spala orezul si se pune la fiert cu 3 parti lichid si anume 2 parti apa si o parte lapte. Se adauga 2 linguri de zahar. Apoi se lasa sa se umfle si sa fie pufos, cand e aproape gata se adauga 3 tablete de ciocolata neagra cu trufe sau cu caramel si se amesteca pe foc mic pana se topeste bine. Mai lasam un pic si apoi adaugam zeama de la 7 capsuni. Apoi lasam sa se absoarba bine si luam de pe foc. Lasam la rece un pic. Intre timp, topim restul de ciocolata si inmuiem benzi de hartie de copt pe care le-am decupat cu forfecuta pentru a intocmi o fundita la gatul ursuletului.

Lasam benzile inmuiate in ciocolata topita la rece (eu le-am asezat pe un blat de plastic in congelator cu partea de hartie in jos si ciocolata in sus, apoi le-am scos si am indepartat cu grija hartia de pe ele). Am asezat orezul pe un platou alb si i-am dat forma cu o lingura umezita. Apoi am ornat cu bulinute de ciocolata labutele, ochisorii, nasucul, iar gurita si marginea funditei le-am ornat cu creion de zahar de la Dr.Otker. Pe margine am asezat si 3 capsuni intregi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton