Despre personalitatea bebelusului

Inca de la primele luni de viata putem afla daca bebe este un „om de lume” sau un calaret singuratic: un sociabil va zambi la oricine ii arunca o privire, pe cand un mic ursuz devine ca un arici ori de cate ori cineva il baga in seama, uneori si cand il priveste.

Unui sociabil va trebui sa ii oferim cat de multe ocazii de interactiune sociala, caci nu il putem tine in curtea casei sau in fata blocului fara sa inceapa sa tanjeasca realmente dupa „aglomeratii”, iar pe singuratic nu il vom forta sa intre in situatii noi, nefamiliare (social), vom fi alaturi de el pana cand se va simti suficient de confortabil sa se desprinda singur de noi si sa porneasca spre ceilalti.

Nu trebuie sa ne panicam, mai ales cand stilul familiei noastre este unul „de gasca”, ci sa avem rabdare cu el pentru ca si acest copil isi va face prieteni, in ritmul lui, in stilul lui, alesi de el pe anumite criterii.

Cum isi exprima bebelusul emotiile
Bebe urla cat il tine gura pentru a-si face cunoscute intentiile, plange de se scutura patul cu el sau este genul care mai mult suspina ori plange pe soptite cand il deranjeaza ceva?

Acestea depind de intensitatea cu care isi exprima emotiile, aspect ce tine de temperament. Pentru primul caz, parintii acestui copil nu ar trebui sa se simta vinovati ca nu gasesc o solutie sa isi linisteasca puiul, parca nimic nu poate sa il faca sa se potoleasca.

Citeste continuarea in revista BABY – noiembrie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista