Detalii de care să ții cont când alegi căruciorul potrivit pentru copilul tău

Achiziționarea primului cărucior pentru copilul tău este printre cele mai importante decizii pentru părinți și pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Un cărucior reprezintă o mare parte din creșterea copilului și de aceea trebuie să fie durabil și bine echipat pentru a fi utilizat o perioadă cât mai îndelungată.

În cele ce urmează îți vom oferi câteva detalii care te vor ajuta să iei o decizie informată în ceea ce privește căruciorul perfect pentru copilul tău.

  1. Costurile pentru achiziția și întreținerea căruciorului

Majoritatea oamenilor care află că o să devină părinți și încep să se intereseze cu privire la produsele de care au nevoie pentru creșterea copilului sunt uimiți de cât de costisitoare pot fi cărucioarele. Dacă aveți un buget special creat pentru îndeplinirea acestei nevoi, cărucioarele mai scumpe au, de obicei, incluse caracteristici speciale foarte importante precum: sisteme de suspensie mai bune, manevrabilitate mai ușoară și flexibilă, țesături de calitate superioară, opțiuni vaste pentru alegerea culorilor și caracteristica de modularitate 

  1. Tipul de cărucior

Cărucior tip umbrela

Acest tip de cărucior pentru copii este ușor, compact și flexibil datorită caracteristicii sale de pliere și desfacere care-l face să nu ocupe foarte mult spațiu într-o încăpere.

Cărucior standard

Acesta este un pic mai voluminos decât căruciorul tip umbrelă, dar faptul că este robust îl face să aibă o durată de viață mai îndelungată. Cele mai multe cărucioare standard pot fi pliate și desfăcute foarte ușor și oferă caracteristici esențiale, precum: centuri de siguranță cu hamuri, spațiu sau coșuri de depozitare, suporturi pentru pahare, frâne de blocare pentru roțile din spate, iar majoritatea au 2 sau mai multe poziții rabatabile pentru scaun.

Cărucior cu sistem auto

Acest tip de cărucioare pentru copii au o dublă funcționalitate: cărucior și scaun auto, precum cărucioarele 2 în 1 de la Jucării Online. În principal, prezintă aceleași caracteristici ca și în cazul căruciorului standard. Partea avantajoasă o reprezintă faptul că poți folosi scaunul auto în continuare, chiar dacă bebelușul a depășit perioada de plimbare cu căruciorul.

Cărucior dublu sau triplu

Acest tip de cărucior este conceput pentru transportarea a doi sau trei copii, spre deosebire de cărucioarele amintite anterior care pot găzdui un singur copil. De obicei, căruciorul dublu sau triplu prezintă aceleași caracteristici ca un cărucior standard, cu diferența că este mult mai robust, ocupă mai mult spațiu și poate fi mai greu de manevrat.

  1. Stilul de viață

Stilul de viață al familiei este un aspect important de luat în considerare atunci când alegi un cărucior pentru copilul tău. Ai o familie care trăiește în mijlocul orașului și știi că va trebui să folosești căruciorul de mai multe ori pe zi pentru plimbare sau o familie suburbană care va avea nevoie de un cărucior pentru câteva plimbări scurte prin cartier? Cât de mult spațiu de depozitare ai la dispoziție pentru cărucior?  Ai în plan să faci excursii departe de casă cu bebelușul în mod frecvent? 

Căruciorul pentru copilul tău trebuie să corespundă cu nevoile stilului de viață al familiei, așa că ia în considerare toți factorii posibili atunci când cumperi pentru prima dată un cărucior. Nu este o alegere ușoară, dar informarea este punctul cheie spre achiziționarea celor mai bune produse pentru copilul tău și familia pe care vrei să o concepi.

Sursa foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse