Detoxifierea organismului prin raw vegan

Alimentaţia raw vegan aduce o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră, de aceea vă recomandăm un post bazat pe fructe, legume, sucuri naturale şi seminţe încolţite.

Pe 18 martie a început Postul Mare, care precede sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe care, anul acesta, o vom sărbători duminică, 5 mai.

În funcţie de fiecare dintre noi, postul poate să fie o experienţă revelatoare din punct de vedere spiritual şi detoxifiantă pentru organismul uman.

Perioada de post alimentar şi nu numai este ca o curăţenie de primăvară, pe care o facem atât în corpul nostru, cât şi în sufletul nostru.

Dacă până acum am tot încercat să renunţăm la dulciuri, chipsuri, semi-preparate din carne, alimente prăjite şi grase, sucuri cu aditivi şi coloranţi etc., postul ne oferă ocazia perfectă de a adopta un stil de viaţă sănătos.

Limfa are rolul de a ne curăţa corpul de toxine, dar de multe ori este suprasolicitată, de aceea consumul de multă apă plată, dar şi de alimente vegane o va ajuta să ne menţină sănătatea.

Această perioadă îi oferă corpului nostru şansa de a se curăţa şi vindeca singur, iar noi vom avea ocazia de a observa relaţia pe care acesta o are cu hrana.

femeie mancandDacă după câteva zile de post o să observaţi că anumite simptome (alergie, dureri de cap, oboseală, eczeme, crampe abdominale, constipaţie) dispar, este bine să vă întrebaţi cât de sănătoasă a fost alimentaţia de zi cu zi.

În funcţie de starea de sănătate, dar şi de pregătirea anterioară, primele zile de post pot fi uşor dificile şi incomode.

În timpul postului, datorită detoxifierii organismului, este posibil sa apară următoarele simptome: respiraţie grea, greaţă, ameţeală, miros neplăcut al corpului.

Nu vă îngrijoraţi, sunt normale!

La sfârşitul unui post bazat pe o alimentaţie cu fructe, legume, seminţe încolţite o sa observaţi că pielea are un aspect mai sănătos şi aveţi mai multă energie, pentru că organismul a reuşit să scape de toxine.

Recomandări alimentare de post

Într-un post bazat pe sucuri proaspete vi le recomandăm pe cele din: mere, pere, portocale, sfeclă roşie, morcovi, ţelină, pătrunjel, spanac.

Băuturile verzi obţinute din spirulină şi alge albastre-verzi sunt excelente pentru detoxifiere. Dar, atenţie, nu este indicat să consumaţi mai mult de o porţie pe zi.

Legume pe care vi le recomandăm să le consumaţi din belşug, fie crude sau înăbuşite: broccoli, conopidă, toate tipurile de varză, ceapă, usturoi, morcovi, sfeclă.

Plante şi ierburi detoxifiante:

Cruşin şi rădăcină de lemn dulce – au efecte laxative şi ajută colonul să elimine depozitele de resturi alimentare

Citește continuarea aici

În martie un IPad mini poate fi numai al tău! Intră şi căstigă!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport