A doua luna

 

Comunicarea

Pentru bebelusul de 2 ani, in cea mai mare parte a timpul comunicarea are loc prin plans, dar vei putea auzi si alte sunete dragalase pe care le va face. Bebelusul ar trebui sa iti recunoasca fata si vocea si sa reactioneze la ele. S-ar putea chiar sa vezi si primele urme de zambet.

Unul din cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru bebelusul tau de 2 luni, este sa ii vorbesti. Chiar daca bebelusii de 2 luni nu pot vrorbi, ii va incuraja sa inceapa sa isi formeze vocabularul in lunile care urmeaza.

Sfaturi pentru ce-a de-a 2 luna

Primele luni din viata bebelusului sunt incitante dar si solicitante pentru nervii parintilor. Nu te sfii sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie iar medicul pediatru este cel mai in masura sa iti ofere cele mai bune raspunsuri.

Parintii din ziua de azi sunt mai mereu pe fruga sau pe drum, astfel ca bebelusii petrec destul de mult timp in carucioare, port-bebe-uri sau scaunele auto. Este foarte important de retinut ca bebelusii au nevoie sa faca miscare in voie de-a lungul zilei pentru a-si folosi muschii de care au nevoie pentru a se rostogoli, merge de-a busilea si in final pentru a merge in picioare.

Atingerea este foarte importanta in primele luni de viata. Expertii recomanda masajul sau contactul piele pe piele insa este suficient si daca il tii in brate sau il legeni.

Cand bebelusul plange, incearca diferite metode de calmare. Unii bebelusi raspund la muzica in surdina sau daca li se canta, altii se vor calma la „sunete albe” precum sunetul de la aspirator, funetul de la foehn sau sunetul care se aude intre doua posturi de radio.

Sursa: webmd.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news