Dieta cu pepene galben

Plin de vitamine și minerale, pepenele galben ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, a mușchilor și nervilor, a rinichilor și inimii. O dietă de 5 zile cu pepene galben face minuni pentru sănătea ta și te ajută să scapi de 3-4 kilograme în plus.

 

O jumătate de pepene galben mediu are mai puțin de 100 de calorii, îți aisgură 11% din necesarul de carbohidrați și 3 grame de proteine.

Dacă mai ai nevoie de alte motive pentru a ține o dietă cu pepene galben, trebuie să știi că zaharurile naturale din acest fruct te țin în priză întreaga zi, și că potasiul conținut de pepenele galben previne problemele de tensiune.

Dacă mănânci un pepene galben pe zi, îți acoperi jumătate din necesarul de vitamina C, care întărește imunitatea și ajută la funcționearea creierului la capacitate maximă. În zilele când nu te simți prea creativă și inspirată, mănâncă, deci, pepene galben!

Dacă mănânci pepene galben, iei cu fiecare linguriță și o porție de cupru – esențial pentru sănătatea pielii tale și consumi 'la pachet' și vitamine din grupul B, precum tiamina și niacina, care detoxifică organismul, reduc riscul de boli de inimă și de Alzheimer.
Femeile însărcinate vara ar trebui să includă cel puțin o porție de pepene galben în meniu, în fiecare zi. Conținutul ridicat de acid folic din acest fruct asigură o bună dezvoltare a bebelușului și îl ferește de defectele de tub neural.
Dacă ții o dietă cu pepene galben, limitează-te la 2,5 kilograme de fruct pe zi și ai grijă să consumi doar pepene galben bine copt – în caz contrar, este posibil să apară probleme digestive – diaree și indigestii.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport