Dieta cu pizza și burgeri reduce fertilitatea bărbaților

Dieta cu pizza și burgeri reduce fertilitatea bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, arată un nou studiu.

Numărul de spermatozoizi în cazul celor care consumă mâncare nesănătoase de tip fast-food sunt cu 26 milioane mai mic față de cel al persoanelor care urmează o dietă sănătoasă formată din pește, pui, legume, fructe și apă.

Un număr normal al spermatozoizilor este de peste 39 milioane.

Oamenii de știință americani au analizat mostre de la 3.000 de bărbați cu vârsta medie de 19 ani ce s-au alăturat armatei daneze.

Rezultatele au sugerat că pâinea, carnea roșie și băuturile ce conțin zahăr scad numărul de sparmatozoizi. Nivelurile de hormoni în cazul bărbaților ce consumă mâncare nesănătoasă au arătat că celulele ce produc spermă sunt permanent deteriorate.

Ați fi surprinși să vedeți cât de sensibili sunt bărbații tineri și la lucrurile care pot afecta numărul spermatozoizilor și masculinitatea', a afirmat dr. Jorge Chavarro de la Universitatea Harvard, autorul studiului.

Acesta este primul studiu care sugerează că dieta poate afecta fertilitatea la o vârstă atât de fragedă.

Bărbații care urmau o dietă „western', bazată pe junk food au avut cel mai mic număr al spermatozoizilor, fiind urmați de cei ce urmau dieta scandinaviană bazată pe cărnuri procesate, pește și lactate, apoi cei cu alegeau dieta vegetariană.

Aceștia au fost comparați cu persoanele care au o dietă bogată în fructe, legume și pește.

Sursă foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse