Dieta fara carbohidrati

A devenit regimul preferat al celebritatilor – par sa nu se mai sature de el! Afla mai multe despre dieta care a facut furori la Hollywood.

Nu e nevoie sa fii obsedata de felul cum arati ca sa stii cel putin cateva retete de slabit „miraculoase, unele mai complicate (de exemplu, regimul special pentru fiecare grupa de sange), altele mai simple (faimoasa supa de varza).

Succesul lor e trecator. O dieta care a ramas in top este cea bazata pe un aport scazut de carbohidrati si un consum crescut de proteine.

De ce are atata succes?
Din doua motive. In primul rand, pentru ca da rezultate. Multi dintre cei care au incercat-o au pierdut un numar important de kilograme.

In al doilea rand, pentru ca se bazeaza pe alimente care sunt pe gustul multora dintre noi: branza, iaurt/smantana, carne de vita si peste. „Reteta este simpla: renuntam la carbohidrati, in schimbul proteinelor.

Teoria pe care se bazeaza sustine ca aportul de carbohidrati (proveniti din paine, cartofi, paste fainoase, orez) determina organismul sa produca mai multa insulina, iar aceasta, fiind un hormon care regleaza metabolismul, incurajeaza, la randul ei, depunerea grasimilor.

Regimul presupune practic excluderea tuturor carbohidratilor (inclusiv a celor care se gasesc in fructe si unele legume) pentru a constrange organismul sa arda grasimi. Asa cum o masina are nevoie de benzina, la fel si corpul nostru are nevoie de combustibil, iar carbohidratii sunt un real combustibil pentru organismul uman; in lipsa lor, ardem grasimi.

Exista riscuri?
In ciuda succesului de care se bucura in randul celor care au slabit astfel, dieta nu este nicidecum preferata medicilor nutritionisti, potrivit carora acest regim de slabire este nesanatos si poate fi chiar periculos.

Ei spun ca eliminarea carbohidratilor din alimentatie provoaca oboseala si nervozitate. In plus, multe dintre alimentele bogate in proteine au si un continut mare de grasimi saturate, ceea ce poate creste colesterolul si, implicit, riscul bolilor de inima si al accidentelor vasculare.

Sfatul specialistului
Dr. Nicoleta Mihaela Mandrescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice: „Proteinele au rol de stimulare a ritmului metabolismului, accelerand arderile, au efect de satietate, combat astenia, cresc rezistenta la infectii, mentin tonusul normal al organismului.

Asa cum absenta proteinelor este de neconceput chiar si in cazul dietelor hipocalorice, nici dietele hiperproteice nu sunt considerate fiziologice.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton