Dieta mediteraneana pentru gravide

Se spune ca atunci cand esti insarcinata trebuie sa mananci mai mult…cat pentru doi. Noi va spuneam ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea.

Nu trebuie sa mananci mai mult decat inainte, ci sa te asiguri ca alimentele pe care le mananci iti asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale de care organismul tau si al bebelusului au nevoie.

Iata o dieta pe care o poti urma:

Luni
Mic dejun
1 felie de paine prajita cu tzatziki, care se prepara amestecand 100 g branza de vaci cu 100 g castravete ras, 2 linguri smantana, putina ceapa si usturoi tocate.
2 rosii
1 pahar suc de portocale

Gustare
1 felie paine prajita
2 linguri mozzarella
1 rosie
1 banana

Pranz
Frigarui de miel, care se prepara astfel: 120 g carne de miel taiata cuburi, 100 g ardei gras taiat bucati, 100 g dolvecei si 2 rosii mici. Infinge alternativ in frigarui carnea, ardeii, rosiile si dovleceii, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Frige-le pe gratar si mananca-le cu un sos preparat din iaurt si putin usturoi.
1 felie de paine
50 g orez fiert cu legume

Gustare
1 iaurt cu cereale

Cina
Papaya cu branza. Se amesteca pula de la ½ papaya cu 50 g branza si nuci
1 felie de paine
1 pahar suc de pere

Marti
Mic dejun

1 felie paien integrala
1 lingurita de unt
1 felie de sunca
1 pahar suc de rosii

Gustare
1 felie tort de mango
Se prepara astfel: 125 g unt, 225 g zahar, 4 oua, 200 g faina, 1 plic praf de copt. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga 2 oua intregi si 2 galbenusuri. Se adauga faina, apoi praful de copt. Jumatate din coca obtinuta se pune intr-o tava rotunda si se baga la cuptor ptr 15 minute.

Se lasa blatul sa se raceasca, se scoate din tava, apoi se toarna restul de compozitie. Se coace si aceasta 15 minute, apoi se adauga cele 2 albusuri ramase, batute spuma, impreuna cu cu 100 g zahar. Se coace inca 25 de minute.

Pentru crema:
8 foi de gelatina, 1 conserva cu felii de mango,, 100 ml frisca, 600 g iaurt degresat, 60 g zahar, 2 linguri suc de lamaie. Amesteca iaurtul cu zaharul, sucul de lamaie si sucul de la conserva de mango. Dizolva gelatina, apoi adaug-o peste iaurt.

Se da la rece in jur de 30 de minute, apoi se amesteca cu bucatile de mango si cu frisca. Aceasat crema se pune peste primul blat si se da la rece timp de 2-3 ore. Apoi, deaspura, se pune celalat blat si se orneaza cu felii de mango.

Pranz
Paste cu carne de pui. Ai nevoie de : 100 g piept de pui, pe care il calesti impreuna cu o lingura de ulei de masline. Se adauga sare, piper si 80 ml supa. Catre final se adauga 100 g dovlecei fierti si 50 g paste fierte si scurse de apa, dar si 100 g rosii taiate bucatele.

Gustare
1 iaurt cu 2 linguri de musli
1 banana

Cina
Salata, facuta din: ¼ praz taiat rondele, 1 rosie taiata felii, ¼ ardei gras taiat fasii, 1 castravecior acru taiat feliute, 4-5 masline, 1 lingura otet si busuioc, 1 felie cascaval taiat bucati. Se adauga sare si piper
1 felie de paine

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie