Dieta rapidă cu pepene roşu

Vara aceasta nu putea să lipsească dieta cu pepene roşu. Suntem în plin sezon de pepeni, aşa că de ce nu am profita de acest lucru pentru a ţine o cură de slăbire şi de detoxiefiere a organismului, doi în unu?

Pe lângă o siluetă care va arăta mult mai bine, consumul de pepene roşu te va ajuta să scapi de stres, atacuri de panică sau de anxietate.

Nu uita că această dietă este recomandată pentru maximum două săptămâni.

 

Un fruct ieftin şi la îndemână

Pepenele roşu este cea mai răcoritoare şi gustoasă alegere pentru vară, dar reprezintă şi o sursă de vitamine, în special vitamina C şi cele din complexul B, o sursă de minerale, calciu, magneziu, aminoacizi şi antioxidanţi.

Aşa că pepenele roşu nu te va ajuta numai să pierzi câteva kilograme, dar să te şi hidratezi.

De asemenea, pepenele roşu este şi diuretic, antihipertensiv şi anticancerigen.

Este extrem de benefic pentru slăbire şi detoxifiere, aşa că include-l în alimentaţia zilnică, indiferent că vrei sau nu să slăbeşti, sub forma gustărilor dintre mese.

De exemplu, la micul dejun poţi savura o ceaşcă de cafea sau ceai, preferabil neîndulcită, urmată de 1-2 felii de pepene roşu.

Prânzul este indicat să fie mai complex. Poţi integra cu succes o supă, cele de pui sau de legume sunt o alegere ideală, apoi carne de pui la grătar cu salată.

Pentru varietate, înlocuieşte carnea de pui cu cea de peşte, aproximativ de două ori pe săptămână, sau cu cea roşie slabă.

Ouăle fierte, brânza de vaci şi iaurt, dar şi orezul sunt alte variante care pot fi integrate la masa de prânz, pentru un meniu cât mai diversificat.

Pentru cină sau gustările ulterioare prânzului este recomandat doar pepenele roşu.

Nu consuma pepene roşu imediat după masă! Dieta nu e recomandată persoanelor care suferă de diabet sau au pietre la rinichi.

 

Citeşte mai multe aici

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport