Digital Zoo ii invita pe toti copiii in scoala virtuala

UPC Romania, Animal Planet si Gradina Zoologica Bucuresti ofera gratuit primele lectii de zoologie din Romania ce se vor desfasura exclusiv online, pe website-ul Digital Zoo.  

Scoala virtuala introduce o metoda educationala alternativa, care apeleaza la resurse multimedia – filme si fotografii. Copiii pot intra in dialog in timp real in cadrul unui chat (live text) dedicat, au acces la chestionare si sunt asistati de un specialist in biologie pregatit sa raspunda intrebarilor.

Prima gradina zoologica virtuala din Romania, Digital Zoo isi imbogateste din aceasta toamna continutul cu 11 lectii de zoologie despre lumea animalelor. Acestea sunt povestite din perspectiva unor animale transformate in personaje. Lectiile respecta programa scolara si sunt insotite de filme si fotografii care le ofera copiilor o imagine mai clara asupra fiecarei specii prezentate.

'Abordarea lectiilor de zoologie este desigur una atractiva pentru copii, care au posibilitatea de a folosi internetul si alte resurse digitale pentru a descoperi lucruri noi. Speram sa avem cat mai multi elevi virtuali si sa oferim in acest fel o noua perspectiva asupra utilitatii internetului, care poate fi si un bun instrument de educare.', declara Ariana Badin, Director de Comunicare UPC Romania.

Digital Zoo ofera copiilor si un chat (live text) in care acestia pot discuta timp de o ora, in fiecare zi de luni. Astfel, ei vor putea sa impartaseasca impresii si experiente cu ceilalti participanti la lectii. Totodata, specialistul Digital Zoo le va sta la dispozitie si va raspunde in timp real intrebarilor acestora.

Copiii vor avea acces la diverse chestionare cu ajutorul carora isi pot testa cunostintele acumulate. Chestionarele au la baza informatiile din fiecare lectie si vor fi disponibile pe website in fiecare zi de marti. La finalul lectiilor, 15 dintre cei mai activi participanti se vor bucura de un tur privat al Gradinii Zoologice din Baneasa, in care li s-au pregatit multe surprize. Totodata, 3 dintre cei acesti copii vor castiga si cate un dispozitiv Kindle 3G.

Lectiile de zoologie au fost selectate si redactate cu ajutorul unui profesor de biologie si corespund programei scolare pentru clasa a VI-a, aprobate de Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In fiecare miercuri, copiii pot urma o noua lectie si pot afla detalii despre diferite specii de animale, printre care pesti, mamifere inferioare, reptile si nu numai. Scoala virtuala isi deschide portile pe 21 septembrie, iar lectiile se vor desfasura pe parcursul a 11 saptamani.

Animalele VIP – tamarinii, leii, tigrul, pelicanul si lemurienii – asteapta in continuare vizite online, 24/7, live pe Digital Zoo. In plus, vizitatorii pot afla saptamanal noutati si curiozitati din lumea animalelor, atat pe pagina oficiala Digital Zoo cat si pe Facebook (http://www.facebook.com/digital.zoo).
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri