Dilly Chilly, fosta concurentă de la “Masterchef România”, despre experiența nașterii în apă

Fosta concurentă din ultimul sezon Masterchef România', Maria Alexandra Popescu (34 de ani), cunoscută drept Dilly Chilly', a adus pe lume, în urmă cu trei luni primul ei copil. Dilly și-a ținut în secret sarcina timp de șapte luni și a dezvăluit că va avea un copil în iunie 2020, la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Anul acesta, tot în La Măruță', Dilly a povestit cum a descurs nașterea micuțului Kian, acum în vârstă de trei luni. Tânăra mămică a născut în apă și spune că desi totul s-a întâmplat rapid, experianța a fost destul de dureroasă.

Mi se spusese că pot naște oricând, dar nu am crezut. M-am dus la coafor, m-am tuns și au început contracțiile din cinci în cinci minute. Pe drum, în mașină, prietena mea mi-a zis să-mi pună un sac de plastic și mi s-a rupt apa. Au început durerile și după câteva minute a început explozia. Simțeam cum nasc la propriu.

Citește și: Nașterea în apă: avantaje și riscuri

Tăticul nu e român, e american și îi spuneam: The baby is coming! (n.r – vine copilul).

Am ajuns la spital, m-au pus pe cărucior, au dat chiloții la o parte și, în lift, s -a văzut căpușorul copilului. În patru minute, de cum am intrat în apa călduță am născut. Am stat 20 de minunte în brațe cu copilul cu cordonul ombilical netăiat ca să se facă transferul și apoi tăticul i-a tăiat cordonul ombilical. I-a pus clipul la buric și gata. O naștere dureroasă, dar frumoasă! Toată lumea zice că sunt dilie. Îl cheamă Kian. Nu a costat mult nașterea. Am stat trei luni la Constanța dupa naștere', a declarat Dilly Chilly, la Pro TV.

Inițial, familia tinerei nu a fost de acord cu decizia ei de a naște în apă.

Citește și: Nașterea în apă – pro și contra

Nașterea în apă este considerată de medici o metodă sigură de a aduce un copil pe lume. Medicii spun că este o naștere mai ușoară pentru mamă deoarece apa călduță ajută la relaxarea musculaturii și a articulațiilor. În plus, prin apă, trecerea bebelușului la viața extrauterină se face mai ușor, mediul semănând cu cel în care a stat timp de 9 luni. Nașterea în apă este contraindicată în cazul sarcinilor premature, problemelor cu dezvoltarea placentei sau a altor complicații.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere