Dințișori sănătoși – sfaturi pentru 0 – 5 ani

Mergi cu copilul la control la medicul stomatolog, imediat ce împlinește un an. Chiar și la vârste mici, copiii pot avea probleme de sănătate orală. Ține minte că dinții de lapte trebuie îngrijiți la fel de bine și cu aceeași atenție ca dinții permanenți. 

 

  • Învață-ți copilul să se spele pe dinți de mic, cu mișcările corecte: în fața, în spatele și deasupra dinților, să atingă gingiile, dar și pe limbă. Începând cu vârsta de 1 an sau imediat ce îi cresc primii dinți unul lângă altul, ajută-l să folosească ață dentară, o dată pe zi

 

  • Copiii sub 2 ani trebuie să se spele pe dinți fără pastă, cu o periuță moale și cu apă. Începând cu vârsta de 2 ani, se recomandă folosirea unei paste de dinți cu fluor. Aceasta este singurul tip de pastă care întărește smalțul dinților și înlătură placa dentară în același timp.

 

  • Pentru copilul între 2 și 6 ani, cantitatea de pastă de dinți cu fluor folosită la periaj nu trebuie să depășească mărimea unui bob de mazăre.

 

  • Convinge-ți copilul să se spele pe dinți de două ori pe zi, timp de două minute, cu mișcările corecte, oferindu-i la final o recompensă (nu dulciuri) care să îl motiveze.

 

  • Supraveghează-ți copilul în timp ce se spală pe dinți și asigură-te că execută corect periajul, până la vârsta de 8 ani. Nu uita să îți înveți copilul să scuipe pasta de dinți folosită, după periaj. Asigură-te de fiecare dată că nu înghite pasta de dinți cu fluor.

 

  • Schimbă periuța de dinți a copilului o dată la 3 luni, iar dacă copilul a fost bolnav, imediat după aceea.

(sfaturi oferite de dr. Dorin Rîșnoveanu, medic stomatolog, în cadrul campaniei Zâmbește România', dezvoltată de Aquafresh)


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau