Distracție pentru bebe: jocuri în fața oglinzii

De câte ori nu te-ai surprins uitându-te în oglindă, minute în șir, examinându-te din cap până-n picioare (sau până unde „curpinde oglinda)? Ei bine, și bebelușii adoră să se privească în oglindă, doar că noi nu le dăm prea des această ocazie.

Există oglinzi sigure, incasabile, special create pentru copii, pe care le poți fixa la pătuțul bebelușului, dar și în mașină, atunci când drumul e lung, astfel încât cel mic să nu se plictisească până ajungeți la destinație (va avea la ce să se uite).

Iată câteva jocuri în fața oglinzii care îl vor distra teribil pe cel mic:

  • Ține-l pe bebe în poală, în fața unei oglinzi (nu foarte departe, deoarece bebe nu are încă vederea complet dezvoltată), astfel încât să vadă atât reflexia lui, cât și pe a ta. Atinge-i nasul, mângâie-i părul, ciupește-l ușor de ureche, numind fiecare parte a feței pe care o atingi. Bineînțeles, bebe nu va înțelege ce spui tu, dar tot se va distra.
  • Pune-l pe bebe în fața oglinzii, înconjurat de jucării. Curând, își va observa reflexia în oglindă și va încerca să o atingă.

    bebe cu mama in oglinda

  • Fixează oglinda în fața bebelușului, atunci când stă pe burtică – va fi atât de fascinat de ceea ce vede în oglindă, încât va prinde curaj să ridice mai mult capul și să se târască, pentru a ajunge să atingă reflexia din oglindă.
  • Stai cu bebe în brațe, în fața unei oglinzi mari, „cuprinzătoare. Fă mișcări simple: ridică un braț, înclină capul când într-o parte, când în alta, atinge-ți nasul, fruntea, gura etc., în timp ce îi explici copilului fiecare mișcare pe care o faci. Când cel mic face o mișcare, fă și tu aceeași mișcare, ca să își dea seama că îl imiți.
  • Strâmbă-te, fă fel de fel de fețe în fața oglinzii, astfel încât cel mic să încerce să te imite. Scoate limba și fă diferite mișcări de sus în jos și de la stânga la dreapta, joacă-te cu buzele, dă pupici în aer, zâmbește. Toate acestea vor fi însoțite, bineînțeles, de cele mai amuzante sunete pe care le poți scoate, spre deliciul bebelușului. În același timp, imită toate fețele pe care le face bebe.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare