Divorț: 3 întrebări la care să-ți răspunzi înainte să te desparți

În epoca relațiilor la minut, un divorț pare ușor de obținut. Și uneori, spunem prea repede 'la revedere!'. Iată câteva întrebări la care să-ți răspunzi, înainte de a vorbi cu un avocat, mai ales dacă despărțirea nu te afectează doar pe tine, ci există și un copil în familie.

 

1. Ce motiv real am să mă despart?

 Dacă ești abuzată, dacă soțul are o problemă cu violența sau alcoolul, dacă îl bate pe cel mic – acestea sunt probleme grave, care rareori își găsesc o rezolvare. În cazul în care treci printr-o astfel de situație, este greu de crezut că ea se va îndrepta, fără vreun ajutor din afară (pe care de cele mai multe ori, soțul cu probleme îl refuză). În aceste situații, despărțirea, oricât de dureroasă ar fi, este singura soluție pentru ca tu și copilul să vă salvați dintr-o relație toxică. În schimb argumentul 'ne-am îndepărtat' sau chiar clasicul motiv 'm-a înșelat' nu este suficient pentru destrămarea unei căsnicii. Acesta este doar simptom pentru alte probleme – te simți singură, izolată, criticată, ignorată? Trebuie să recunoști motivele pentru care ești nefericită și v-ați îndepărtat, pentru a le putea rezolva. Orice diagnostic are și o rezolvare. Nu abandonezi căsnicia înainte de a încerca măcar să o salvezi.

 

2. Sunt deja divorțată?

De obice, scenariiul decurge cam așa – tu stai cu copilul acasă și ești frustrată, în timp ce el iese cu prietenii la bere sau se duce la sală de 3 ori pe săptămână sau se uită la vreun serial și adoarme în fața televizorului. Dacă asta se întâmplă câțiva ani la rândul, iar voi nu petreceți, practic, nici o oră împreună pe zi, ci sunteți doar colegi de apartament, vine un moment când te întrebi: Nu cumva sunt deja divorțată, de fapt, doar că fără acte? Acesta ese momentul când fie depui actele de divorț, fie aveți o discuție serioasă și decideți să va reparați relația. Da, a apărut copilul în viața voastră, au apărut responsabilitățile care uneori sunt împovărătoare, și el fuge mai des decât tine de ele, dar vă mai leagă ceva sau ați sfârșit căsnicia emoțional vorbind, nu și legal? Trebuie să aflați.

 

3. Îl mai iubesc măcar puțin?

 Atunci când îți pui această întrebare, este clar că lucrurile nu merg bine de ceva vreme. Dar ai grijă să fii sinceră cu tine când îți răspunzi. Dacă iei decizia de a divorța pentru că ești furioasă sau dezamăgită, și ești atât de furioasă și dezamăgită încât nu-ți mai poți aduce aminte nimic frumos din relația voastră, acesta este un semnal că încă există sentimente. Și că a decide să te desparți acum ar fi o greșeală. Dacă divorțezi la nervi, demonstrativ, într-o încercare de ultimatum sau șantaj sentimental, acea dragoste pe care încă o mai simți, dar care a rămas neconsumată prin despărțirea voastră te va urmări ani întregi. Chiar dacă decizi să te desparți de soțul tău, nu o face decât atunci când ești în stare să-ți amintești toate lucrurile frumoase care v-au legat, dar realizezi că drumurile voastre nu mai merg în aceeași direcție. Este singura despărțire care doare, dar nu traumatizează ani întregi.

foto Shuttetstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie