Domeniul pentru care nu e niciodată prea devreme! Iată ce se învață la un curs de educație financiară pentru copii

Dorința de a câștiga bani și de a gestiona finanțele inteligent se aprinde încă din adolescență sau odată cu prima ocazie în care un copil primește un mic cadou financiar din partea părinților sau rudelor. Din acel moment, apar întrebări și curiozități. Copiii descoperă cum pot folosi acei bani, ce pot și ce nu pot să cumpere cu ei, iar de aici până la dorința de a învăța cum să câștige prin propriile forțe mai este un mic pas. Pregătirea acestora se poate realiza optim prin intermediul unui curs de educație financiară pentru copii. 

Ocolirea capcanelor de marketing

Scopul cursului este de a veni în sprijinul tinerilor cu informații utile privind gestionarea bugetului personal. Ei vor învăța cum se fac banii, cum se economisesc, cum se cheltuiesc și cum se oferă. Aceste noțiuni sunt absolut necesare, deoarece încă de mici, copiii sunt primii expuși la diferite reclame și strategii de marketing. Dobândirea abilității de a distinge aceste capcane și de a le ocoli poate avea loc rapid în cadrul unui mediu educațional, în care profesorii vor ști cum să explice cât mai clar, prin intermediul exemplelor, diferite situații din viața de zi cu zi.  

Gestionarea inteligentă a finanțelor 

Printre altele, un curs educatie financiara pentru copii și adolescenti își propune să distrugă mitul conform căruia ești mai fericit atunci când cheltuiești, la shopping sau cu alte ocazii. Organizarea financiară și selecția activităților sau lucrurilor care merită investiția sunt două dintre obiectivele cursului. De asemenea, copiii vor deprinde un pic din flerul caracteristic unui antreprenor de succes. Nu se vor mai pierde în cheltuieli nefolositoare și vor învăța să aprecieze corect valoarea banilor.

Metoda de predare este una inovativă și eficientă, cu rezultate excepționale în rândul tinerilor, și se bazează pe învățarea experimentală. Participând la jocuri, experimente și proiecte de grup, cursanții vor învăța lucruri valoroase despre cum să aibă grijă de banii lor. S-a pus la punct un curs de educație financiară pentru copii și adolescenți, adaptat la vârsta acestora. La finalul cursului, aceștia vor ști cum să facă față cheltuielilor care se ivesc pe parcurs și cum să evite situația de a ajunge la împrumuturi sau pierderi. 

Echilibru financiar pentru viitorul adult 

Pe scurt, modulele unui curs de educație financiară pentru copii cuprind subiecte esențiale, care să le fie de un real ajutor. Responsabilitatea asupra propriilor finanțe și înțelegerea valorii banilor îi vor ajuta să devină adulți echilibrați din punct de vedere financiar. Tot în acest curs, copiii vor învăța cum să pună deoparte banii primiți de la bunici, de ziua lor sau cu alte ocazii și vor afla cum să fie cumpătați cu suma pe care o strâng.

Cheltuielile reprezintă „călcâiul lui Ahile” chiar și pentru adulți, iar atunci când acestea sunt inutile, pot apărea dezechilibre financiare periculoase. În acest sens, pentru a preveni astfel de situații, cursanții vor învăța când este momentul să investească și cum să distingă dacă bunurile respective merită investiția lor. 

Nu e niciodată prea devreme să îi oferi copilului tău șansa de a învăța cum să își dezvolte și să își protejeze micile economii. Un curs educație financiară pentru copii este un instrument practic și deosebit de folositor pentru viitorul său.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse