Donatii pentru copiii bolnavi de cancer limfatic

Asociatia Salveaza Vieti a strans peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic.

  • Prima parte a campaniei a fost adresata companiilor din Romania;
     
  • Incepand cu luna ianuarie 2011, asociatia demareaza a doua parte a campaniei, destinata persoanelor fizice. Obiectivul final este suma de 1 milion de euro.

In luna decembrie 2010, Asociatia Salveaza Vieti a obtinut donatii in valoare de peste 400.000 de euro in urma campaniei dedicate infiintarii primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara.

Cea mai mare parte a sumei a rezultat in urma redirectionarii de catre companii a 20% din impozitul pe profitul aferent anului 2010, circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, si 80 de persoane fizice contribuind la strangerea fondurilor.

In perioada 15 ianuarie-31 martie 2011 se va desfasura a doua parte a campaniei, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, prin care orice persoana va putea dona 2 EUR prin SMS, la numarul 858, gratuit in orice retea de telefonie mobila (nu se percepe TVA).

Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti se situeaza sub 50% in Romania, fata de peste 80% in UE.

Cauza acestei situatii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare in profunzime a tipurilor de cancer, investigatii esentiale pentru stabilirea tratamentului potrivit.

Pe langa diagnostic, in etapa tratamentului este vitala existenta camerelor sterile, in care pacientii trebuie izolati atunci cand imunitatea scade dramatic in urma chimioterapiei. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri