Dupa cat timp poti sa-ti dai seama ca esti insarcinata

Te intrebi daca oare esti insarcinata?

 

Este foarte posibil sa ai senzatia ca esti insarcinata destul de repede dupa momentul conceptiei cand pot sa apara semnele timpurii de sarcina, chiar si la doar doua saptamani dupa conceptie.

 

Sunt, asadar, o serie de semne si simptome timpurii de sarcina, insa deoarece aceste sunt foarte asemanatoare cu ceea ce se intampla cu corpul tau inainte de menstruatie, se intampla adesea sa nu fii constienta de ele.

 

Cand devine concludent testul de sarcina

 

Multe dintre testele de sarcina pe care le poti face acasa, sustina ca pot sa detecteze sarcina din prima zi in care a intarziat menstruatia sau chiar inainte de intarzierea menstruatiei, insa cele mai concludente rezultate le poti obtine dupa ce a intarziat menstruatia cel putin o zi, sau cel mai bine la o saptamana de la data la care ar fi trebuit sa se instaleze menstruatia.

 

De ce sa astepti? La scurt timp dupa ce are loc implantarea, placenta produce hormonul HCG (gonadotropina corionica umana), care va parunde in sange si in urina.

 

La inceputul sarcinii, concentratia hormonului HCG creste rapid (se dubleaza la doua-trei zile), astfel ca, cu cat vei face testul de sarcina mai devreme, cu atat va fi mai dificil de depistat prezenta hormonului HCG.

 

Tine minte ca momentul exact al ovulatiei depinde foarte mult de la femeie la femeie si poate chiar sa varieze de la o luna la alta, iar ovulul fertilizat se poate implanta in urter la momente diferite, ceea ce afecteaza momentul in care incepe producerea hormonului HCG si acesta poate fi detectat.

 

Cand este recomandat testul de sange pentru detectarea sarcinii

 

Testul de sange poate detecta sarcina mai devreme decat testul de urina, la aproximativ 6-8 zile de la ovulatie, insa rezultatele acestui test dureaza mai mult decat in cazul testului de urina pe care il poti face acasa.

 

Sunt disponibile doua tipuri de teste de sange pentru depistarea sarcinii:

 

  • Un test HCG calitativ, care doar verifica daca hormonul HCG este prezent in sange si poate raspunde cu „da” sau „nu” la intrebarea „Sunt insarcinata?”
  • Un test HCG cantitativ (beta HCG) care masoara cantitatea exact a hormonului HCG, prezenta in sange. Avantajul acestui test este ca poate detecta pana si cele mai scazute valori ale hormonului HCG. Deoarece acest test poate masuta nivelul de concentratie la homonului HCG, poate fi folosit si pentru a depista diferite probleme in perioada de sarcina, printre care sarcina ectopica sau tubara.

 

Cand apare sangerarea de nidatie

 

Sangerarea de nidatie este unul din primele simptome de sarcina, insa multe femei confunda aceasta sangerare de nidatie cu o menstruatie timpurie. Totusi, sangerarea de nidatie poate fi identificata cu usurinta daca sunt cunoscute cele 4 caracteristici ale sale:  momentul aparitiei, caracterul sangerarii, culoarea si durata sangerarii.

 

Primul lucru pe care este necesar sa il stii este ca sangerarea de implantare este un fenomen normal si este primul simptom care indica faptul ca esti insarcinata.

 

Sangerarea in perioada in care are loc implantarea nu are niciun fel de impact asupra sarcinii ci iti ofera doar sansa de a afla ca esti insarcinata inaintea testului HCG.

 

Desi sangerarea de implantare este normala, este important sa mergi la medic daca aceasta este insotita de dureri abdominale severe, greata accentuata, varsaturi si ameteala, deoarece acestea pot fi simptome ale unei sarcini ectopice sau a unui avort spontan.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


Recomandari
Unica.ro
Recomandari shopping
Mai multe din Sarcina