Durerea sânilor în timpul alăptării

Alăptarea ar trebui să fie o plăcere pentru mame și bebeluși timp de multe luni. Ea nu ar trebui să doară niciodată – durerea sânilor în timpul alăptării este un semn că ceva nu este în regulă. Dacă tu nu te simți bine când alăptezi, nici pentru bebeluș nu este bine, așa că trebuie să ceri ajutor repede. Cu sprijin adecvat, durerea va dispărea și în curând vei putea să te bucuri de aceste clipe.

 

Cauze ale durerii sânilor în timpul alăptării:

  • Sâni umflați. Retenția temporară de lichide care se produce la sfârșitul sarcinii sau în timpul travaliului ori din cauza furiei laptelui, când lactația crește la câteva zile după naștere, poate îngreuna prinderea.

  • Sfârcuri mărite sau inversate. Forma sfârcurilor poate fi genetică sau doar provocată de umflarea temporară a sânilor; ai putea avea nevoie de ajutor specializat câtva timp, până când bebelușul reușește să prindă bine sânul.
  • Bebelușul nu deschide gura mare. Este posibil ca bebelușul tău să nu deschidă bine gura, așa că nu va putea prinde corect sânul; se întâmplă frecvent după o naștere grea.
  • Poziția bebelușului. Bebelușul poate să nu fie destul de aproape de sân. Reflexele lui de hrănire pot fi reduse și atunci ar putea să stoarcă sfârcul sau să tragă de el, caz în care sfârcul se freacă de partea mai tare a guriței lui.

  • Blocaje sau mastită. Este vital ca toate zonele sânului să fie bine golite de lapte; orice exces de lapte poate duce la durerea sânilor în timpul alăptării și la multe alte probleme.
  • Anchiloglosie. Dacă frenul lingual limitează mișcările limbii, este posibil ca bebelușul să nu o poată împinge destul de în afară ca să prindă bine sânul și ar putea fi necesară o intervenție chirurgicală minoră pentru a tăia frâul limbii. Cere sfatul unui specialist.

 

Foto: shutterstock.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie