E periculos sa folosesti pasta de dinti a copilului tau. Iata de ce

Te duci sa te speli pe dinti, moment in care iti dai seama ca nu mai ai pasta de dinti, alta decat cea a copilului tau, cu aroma? Iata de ce e periculos pentru adulti sa foloseasca pasta de dinti a copiilor.

Ce e de facut? Te speli cu pasta de dinti a copilului, varianta dulce si aromata, pana cand dai pe la supermarket sa iti cumperi pasta ta?
Da, dar nu face asta frecvent.

„Daca adultii folosesc pasta de dinti destinata copiilor ocazional, nu e o problema, insa n-as recomanda sa devina un obicei”, explica Frederick Baker, medic dentist.

Pasta de dinti a copiilor nu contine la fel de mult fluor

Potrivit aceluiasi medic, pasta de dinti a copiilor contine mult mai putin fluor decat cea pentru adulti. Acest lucru se intampla deoarece copiii inghit uneori pasta de dinti in timpul periajului, iar ingerarea unei cantitati mari de fluor poate fi periculoasa pentru rinichi.

„Adultii au nevoie de mai mult fluor decat copii, deoarece pe masura ce avansam in varsta, smaltul se deterioreaza din cauza mestecarii.
Totodata, multe mancaruri acide degradeaza smaltul dintilor, iar fluorul suplimentar ajuta la protejarea lui.”

Cum alegi pasta de dinti a copilului tau

Medicul stomatolog recomanda sa eviti cumpararea pastelor de dinti pentru copii ce contin SLS (Sodium Lauryl Sulfate).
Acest ingredient este practic „detergentul” prezent in multe produse cosmetice si de ingrijire, ce ajuta la formarea spumei.
SLS in pasta de dinti a copilului, insa, poate duce la dezvoltarea aftelor, leziuni dureroase ce apar in pe suprafata mucoasei bucale.

Sursa imagine: 123rf

Sursa articol: rd.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau