E timpul să ierți!

Ai avut un conflict cu cineva drag? Te-a dezamăgit reacția unui apropiat? Iată poveşti ale unor persoane care au reuşit să treacă peste toate şi să ierte…

„Soțul meu a avut o aventură extraconjugală'

 

Carola Matei, 42 de ani, lucreaza ca mediator.

In 2008, Marius, cu care eram casatorita de 11 ani, mi-a marturisit ca in ultimii doi ani avusese o legatura cu o alta femeie. Mi-a spus ca nu fusese o relatie fizica, dar asta nu a contat. I-am oferit posibilitatea de-a alege intre noi doua si, pana la urma, a ales-o pe ea – ceea ce m-a durut si m-a infuriat foarte tare.

Din punctul meu de vedere, a fost ca si cum el ar fi sters cu buretele trecutul nostru si a inceput o noua viata, iar eu am ramas sa-mi ajut cei doi copii (la acea vreme, de zece si sase ani) sa poata trece peste durerea pricinuita de absenta tatalui, in timp ce eu ma luptam cu propriile angoase. Ma simteam incatusata si frustrata pentru ca el stia totul despre viata mea, iar acum el avea o viata noua, despre care nu stiam nimic.

Trebuia să fac o schimbare

In toata aceasta perioada am pastrat legatura, pentru copii, dar nu puteam avea o conversatie fara sa tip sau sa incep sa plang. Vroiam sa-l pedepsesc si sa-l ranesc, si faceam tot posibilul ca intalnirile sau discutiile noastre sa fie foarte tensionate. Cand venea sa-i ia pe copii la el, spre exemplu, incepeam sa plang, ca sa nu putem avea o conversatie decenta, pentru ca stiam ca il deranja.

La doi ani de la separare, m-am inscris intr-un grup de recuperare dupa divort si am ascultat pe cineva vorbind despre ier tare. La inceput am zis, „sigur e o gluma, apoi am inceput sa-mi dau seama ca ceva trebuia sa se schimbe. Nu mai puteam continua asa.

Intr-o zi, ne-am intalnit la o cafenea sa vorbim despre copii, iar la final i-am zis: „Am ceva sa-ti spun. Marius se astepta sa fac din nou o criza de nervi, dar in loc de asta i-am spus: „Te iert pentru ca m-ai parasit. A ramas cu gura cascata.

Desi i-am spus asta cu jumatate de glas, a fost din inima, si de atunci lucrurile s-au schimbat.

Tristețea este cea mai grea

Am invatat ca iertarea este o alegere. Am incetat cu atacurile la adresa lui, si a devenit si el mai atent. Cand copiii incepeau sa se planga de tatal lor, stiam ca e de datoria mea sa-i iau apararea. Il sunam daca aveam nevoie de un sfat in legatura cu cei mici sau daca aveam de luat o decizie mai dificila. Daca nu l-as fi iertat, nu stiu sigur daca mai eram in viata azi.

Tristetea si resentimentele te mananca de viu. Chiar daca furia dispare, suferinta si amaraciunea raman in continuare pana cand vei reusi sa ierti. Tot atunci m-am specializat in mediere, iar acum ii ajut pe altii, din familii despartite, sa faca fata dificultatilor de tot felul.

Vezi și celelalte povești pe avantaje.ro

Citește și articolul Noi divorțăm – ce simte copilul?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie