Educă-l în spiritul Crăciunului (în fiecare zi din an)!

Pentru că suntem prea ocupate cu gătitul şi cumpărăturile, cei mici ajung să perceapă Crăciunul doar ca pe un prilej de a primi daruri, fără să ştie care este înţelesul acestei sărbători. Educă-l pe copilul tău în spiritul Crăciunului în fiecare zi din an!

Abia aşteptăm sărbătorile de iarnă – concediul, cadourile, revederea celor dragi. Însă cei mai bucuroşi sunt copiii. Nici nu poare fi altfel, când fiecare membru al familiei îi întreabă ce dulciuri, cărţi sau jucării şi-ar dori să primească. Dar cea mai mare bucurie pe care poţi să o faci copiilor tăi este să le „dăruieşti' Crăciunul, să îi înveţi să creadă în adevărata semnificaţie a acestei sărbători.

Fă şi tu ceea ce îi înveţi pe ei să facă!

Cei mici îţi urmăresc reacţiile şi învaţă din ele mai mult decât din teoria pe care tu încerci să le-o explici. Dacă îi spui copilului tău să facă ceva pentru că aşa este bine', iar el te vede făcând altfel, nu o să primească prea bine atitudinea ta pioasă de sărbători. Decât bun de Crăciun şi de Paşte, mai bine… bun tot anul!

Nu exclude pe nimeni din pregătirile pentru Crăciun

Cere ajutorul copiilor pentru a împodobi bradul, pentru a decora casa sau pentru a orna salata. Dacă-i obişnuieşti să participe la pregătiri, se vor gândi la această sărbătoare ca la ceva ce nu se poate face decât cu familia, vor simţi că doar împreună există Crăciun.

Vorbeşte cu familia ta despre Crăciun

Ce înseamnă această sărbătoare pentru fiecare dintre voi? Unii pot răspunde că înseamnă credinţă sau bucuria de a fi împreună cu toată familia, alţii pot spune că înseamnă cadouri. Nici unul dintre răspunsuri nu este greşit, pentru că reprezintă ceea ce simt ei. Dar îţi poţi face o idee despre modul în care această sărbătoare este percepută în familia ta.

Fă-ţi un obicei din a le povesti, în fiecare Ajun, Naşterea lui Iisus'

Faceţi fiecare câte o listă în care să scrieţi motivele pentru care sunteţi recunoscători. Apoi faceţi
lista cu dorinţe pentru Moş. Citiţi împreună cele două liste, la o cană de ceai fierbinte. Spuneţi o rugăciune împreună. Este calea perfectă de a încheia o seară în familie. Aceasta este o tradiţie minunată, pe care o poţi inaugura' imediat după ce copiii au început să vorbească.

Fă acte de caritate împreună cu membrii familiei tale

O donaţie pentru copiii săraci din bloc sau un pachet cu dulciuri dăruit unei persoane sărmane reprezintă un exemplu foarte bun pentru propriii tăi copii. Astfel, ei învaţă să nu fie egoişti şi să pună preţ atât pe latura materială, cât şi pe cea spirituală. Dar, cel mai important, vor afla cât de norocoşi sunt.

Arată-te darnică faţă de cei la care ţii sau pe care îi iubeşti

Invită-ţi prietenii, familia sau rudele, mai ales pe cei care nu au cu cine să îşi petreacă sărbătorile, la o cină. Măcar o dată pe an sărbătoriţi faptul că faceţi parte unii din vieţile celorlalţi. Nu este neapărat nevoie să vă împărţiţi cadouri ca să vă dovediţi afecţiunea.

text Libertatea pentru femei

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton