Educația copilului: Privat sau stat? Explicația psihologului

Părinții își doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor și educația este printre cele mai importante obiective. Iar cei mai mulți adulți nu știu dacă ar trebui să aleagă o școală de stat sau una privată. Psihologul Alexandru Pleșa a explicat care este diferența între școlile private și cele de stat.

În opinia psihologului Pleșa, există câteva diferențe care merită observate într-un regim privat și unul de stat. Acestea se pot verifica prin observarea comportamentului copilului și cel al profesorului sau educatorului.

Diferența între școlile private și cele de stat

Potrivit lui Alexandru Pleșa, „școlile de stat, cât și cele private sunt utile, însă utilitatea are nivele și ele trebuie menționate'.

Școlile de stat îl învață pe copil cum să se încadreze în societate, să învețe prin funcția sa rațională, să ia parte la competiție sau concurență, să memoreze mecanic, să se încadreze în legile și regulile școlii și să mențină ordinea generală, cât și comportamentul îndoctrinat de către educatori în ceea ce îi privește pe colegi', a explicat psihologul.

De cealaltă parte, școlile private îl învață pe copil cum să învețe, cum să găsească singuri soluții la probleme, cum să se raporteze emoțional la lumea din jur, îmbină învățatul prin funcția emoțională și cea rațională simultan, învață cum să investească încredere în alți copii sau în adulți, învață să piardă și să fie ok cu asta, nu promovează concurența sau competiția și nici bârfa', a precizat Pleșea.

Alexandrul Pleșea este sociolog, prihoterapeut, hipnoterapeut și trainer în programe neuro-lingvistică.

Sursă foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau