Educatia timpurie se face si prin teatru

Teatrul Ion Creanga, membru al retelei europene Small Size, impreuna cu Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step organizeaza in perioada 6-7 aprilie o conferinta nationala privind stadiul si perspectivele educatiei timpurii din Romania si Europa.

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia opiniei publice nevoia de dezvoltare a creativitatii si de educatie prin arta si la copiii de 0-6 ani. Totodata doreste sa exemplifice cum se poate realiza acest lucru prin productii teatrale si alte programe care au ca suport limbajul artistic.

Scopul nostru este ca aceasta conferinta sa ofere ocazia unei dezbateri deschise, realiste si constructive privind stadiul si perspectivele educatiei timpurii din Romania privita in context european si sa reprezinte totodata o resursa si un instrument de lucru pentru toti cei interesati', declara Daniela Miscov, coordonatorul proiectului Small Size.

Invitatii vor fi atat parinti, educatori, cat si specialisti ai educatei copiilor pana la 6 ani.
La finalul fiecarei zile, participantii vor putea viziona un spectacol de teatru pentru aceasta grupa de varsta si vor participa la o discutie informala privind mijloacele de realizare a spectacolului, precum si receptarea lui de catre copii si adulti.

Cele doua spectacole vor fi „Seminte/Semi'- spectacol pentru copii de 1-3 ani, realizat in parteneriat cu compania La Baracca Testoni Ragazzi din Italia si „Rotocol' – un spectacol–joc prin care copiii descopera diferitele imagini ale formei rotunde in lumea inconjuratoare.

Alte spectacole educative puse in scena la Teatrul Ion Creanga au fost „Baloane colorate', prin care cei mici descopereau formele si culorile lucrurilor inconjuratoare si „Cucu Bau cu Hau si Miau', un spectacol despre prietenie.

Toti cei care doresc sa participe la conferinta, pot contacta echipa de organizare la:
Teatrul Ion Creanga, tel. 021 317 11 69.
 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri