Efectele benefice ale consumului de coenzima Q10 în timp

Coenzima Q10 (CoQ10), cunoscută și sub denumirea de ubichinonă, este o substanță esențială pentru funcționarea optimă a celulelor noastre. De-a lungul timpului, cercetările au demonstrat că CoQ10 joacă un rol crucial nu doar în producerea de energie la nivel celular, ci are și efecte benefice semnificative asupra aspectului pielii și sănătății în general, fiind foarte apreciată în industria cosmetică și cea farmaceutică.

Coenzima Q10 contribuie la menținerea unui ten tânăr și sănătos

Acum că se știu tot mai multe lucruri despre coenzima Q10, este important să ne informăm din surse sigure și să acționăm pentru a acoperi eventualele carențe din organism.

În continuare, redăm o parte dintre beneficiile coenzimei pentru piele și nu numai.

1. Proprietăți antioxidante 

Unul dintre cele mai apreciate efecte ale consumului de CoQ10 este acțiunea sa puternică de agent antioxidant. Pe măsură ce îmbătrânim, producția naturală de CoQ10 în organism scade, ceea ce poate duce la deteriorarea celulelor pielii și la un aspect de ten obosit și lipsit de vitalitate.

Aportul optim de CoQ10 ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea colagenului și elastinei, proteine esențiale pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Coenzima ajută la stimularea acestor proteine pentru a reduce apariția liniilor fine și a ridurilor, atunci când se asigură doza zilnică recomandată în mod constant.

În timp, îmbunătățește structura pielii și îi conferă un aspect mai neted și mai tânăr. În completarea rutinei de beauty, pe lângă suplimentele cu CoQ10, femeile apelează și la diverse produse cosmetice cu conținut bogat de coenzimă pe care le aplică local, prin masaj.

2. Protecție împotriva radiațiilor UV

Unul dintre cele mai importante produse care previne efectele nocive ale radiațiilor UV este Coenzima Q10

Studiile au sugerat că CoQ10 are rol de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete (UV), care pot provoca deteriorarea pielii și îmbătrânirea prematură, dar și pete pigmentare sau afecțiuni mai grave, precum cancerul. CoQ10 apără pielea atunci când este expusă la soare și poate minimiza riscurile asociate cu arsurile solare.

3. Promovează regenerarea celulară

Coenzima Q10 este cunoscută și pentru capacitatea sa de a susține regenerarea celulară. Acest efect este deosebit de important pentru pielea noastră, deoarece procesul natural de regenerare poate încetini odată cu înaintarea în vârstă. Prin stimularea regenerării celulare, CoQ10 poate contribui la menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii.

4. Previne apariția anumitor boli

Conform Mayo Clinic, coenzima Q10 reduce presiunea sangvină și, ca produs complementar, poate ajuta la recuperarea persoanelor care au suferit operații la inimă. Potrivit aceleiași surse, CoQ10 reduce colesterolul în cazul persoanelor cu diabet, ceea ce diminuează riscul de boli cardiovasculare. În plus, previne apariția migrenelor și se consideră că suplimentele de acest gen ar putea îmbunătăți și performanța fizică.

Într-adevăr, consumul de coenzima Q10 poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și aspectul pielii noastre în timp. De la proprietățile sale antioxidante puternice, care protejează împotriva radicalilor liberi, până la stimularea producției de colagen și elastină pentru o piele mai netedă și mai fermă, CoQ10 este un aliat valoros în lupta împotriva îmbătrânirii premature. Prin menținerea hidratării și promovarea regenerării celulare, CoQ10 ne poate ajuta să păstrăm o piele strălucitoare și sănătoasă pe termen lung. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să cerem și sfatul unui specialist pentru a beneficia de toată îndrumarea atunci când vine vorba de consolidarea nivelului de coenzimă în organism.


Sursa foto: pexels


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton