Efectele nevaccinarii: 2 copii bolnavi de tetanos se lupta pentru viata intr-un spital din capitala

La Institutul Matei Bals din capitala, 2 copilasi in varsta de 2, respectiv 4 ani, se lupta pentru viata pentru s-au imbolnavit de tetanos, nefiind vaccinati.

Specialistii de la Institutul Matei Bals au declarat ca in ultimii 10 ani nu s-au mai confruntat cu cazuri de tetanos, o boala infectioasa extrem de grava.

Copilasii se afla in grija medicilor de la Matei Bals de mai bine de o saptamana. Primul copilas a fost transferat de la Spitalul Judetean Urziceni iar mama a declarat ca nu si-a vaccinat deloc copilul. Copilul s-a intepat intr-o sarma care i-a intrat prin papucii de guma pe care ii purta.

Cel de-al doilea copilas, este un baiatel in varsta de 4 ani, nascut in Italia, care a revenit in tara abia anul trecu si care nu numai ca nu a fost vaccinat, insa nu are nici macar acte. Acesta a cazut de pe bicicleta si s-a ranit la picior.

Ambii copilasi au fost internati in stare grava pe sectia de terapie intensiva.

„Sunt 2 copii care nu au beneficiat de nicio vaccinare. In cazul acestor infectii grave ar trebui sa se plateasca pentru tratament pentru ca pana acum cred ca un copil ne-a costat cel putin 10 mii de euro, ingrijirea lui”, a declarat medicul Monica Luminos, de la Matei Bals pentru Stirile ProTV.

Aceste cazuri au starnit din nou controverse printre parinti insa, dincolo de aceste controverse, Organizatia Mondiala a Sanatatii cere prioritar sa fie vaccinati 95% dintre copii si recomanda cel putin sapte vaccinuri, printre care si cel pentru tetanos si poliomielita.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau