Ela Crăciun: „Nu le dați bebelușilor lapte de vacă!”

Ela Crăciun a dezbătut o temă controversată pe blogul ei, transmițându-le mămicilor să nu facă greșeala de a le da copiilor lor, cu vârsta de până la un an, lapte de vacă, întrucât acesta poate provoca anemie. Vedeta a luat legătura cu medici pediatri și a aflat de ce acest aliment nu este recomandat bebelușilor. 

Am primit foarte multe mesaje de la mămici care mă întrebau ce fel de lapte bea Nicholas și dacă e mai bine să le dea lapte de vacă din comerț sau „de la țară' . Atenție, mămici! Până la vârsta de un an, bebelușii nu au voie să bea lapte de vacă! Lui Nicholas, deși a împlinit un an, nu i-am dat nici acum. Îi fac brânzică de casă cu lapte de vacă, i-am dat iaurt, dar nu i-am dat niciodată să bea lapte de vacă în biberon', a spus ea.

În cartea mea, „12 luni fără griji', Dna. Dr. Raluca Ghionaru ne explică de ce bebelușii nu trebuie să bea lapte de vacă: „Laptele de vacă este destinat vițeilor, nu copiilor. E bogat în proteine, dar acestea nu au calitatea celor din laptele matern. De aceea au apărut acele formule adaptate pentru sugari, în care este scăzut procentul de proteine din laptele de vacă brut și se găsesc aminoacizi și vitamine adăugate. Este schimbată și compoziția lipidelor și a carbohidraților, astfel încât să sporească asemănarea cu laptele mamei. De asemenea, conținutul de fier al laptelui de vacă este extrem de scăzut – ca și al laptelui de capră –, ceea ce poate provoca anemia. Acest lapte este recomandat după vârsta de un an – dacă se poate, după vârsta de doi ani. Este în regulă să facem brânză de casă. Până la urmă este un aliment, un aport de proteine de origine animală. Dar în alimentația unui sugar – care este 80% lactată – nu ar trebui să ne bazăm pe laptele de vacă', a mai scris Ela Crăciun pe blogul ei. 

Sursă foto: PR


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie